vissza

Még tart a receptverseny!

júl
14
2020

Egészség-tér a hatoscsatornán az elhízásról, és az országos receptversenyről!
A COVID mellett az elhízás is járvány Magyarországon!

Unásig ismételt adat: Magyarországon jelenleg minden harmadik felnőtt és minden ötödik gyermek elhízott! Vagyis a magyar lakosság több mint kétharmada! Európában napi 500 kalóriával többet fogyasztanak az emberek, mint negyven éve, több mint öt óra ülőmunkát végeznek, ráadásul 42 százalékuk inaktív, azaz nem mozog, nem sportol.
Itthon körülbelül kétszázötvenezren élnek, akiket soha nem látunk az utcán, mert annyira elhízottak, hogy képtelenek elhagyni lakásukat. Ha ez nem lenne elég: az elhízás következtében legalább harminc betegség alakulhat ki: a magas vérnyomás vagy a kettes típusú cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák, illetve egyes daganatos betegségek is. Ezek rizikóját már öt-tíz százalékos fogyás is csökkenti!
Mennyivel egyszerűbb lenne megelőzni a bajt, mint rengeteg pénzt költeni a fogyásra, a bariátriai / túlsúlycsökkentő/ műtétekre, a betegségek kezelésére, a fogyásra!
Ebben és megelőzésben, vagyis az egészséges étkezésben szeretne segíteni és példát mutatni a Kor Kontroll Társaság és a Magyar Elhízástudományi Társaság közös receptversenye.
Receptversenyünk abban különbözik a megszokottól, hogy a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak, diabéteszeseknek, különféle allergiákban és betegségekben szenvedőknek szól! Várjuk a határon túli- erdélyi, vajdasági, felvidéki, kárpátaljai hagyományőrző ételek receptjeit is! Hiszen ott is vannak olyan finom ételek, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek egyensúlyban tartásához is.

https://www.youtube.com/watch?v=w9KAgeGnCOY

Süss-főzz, kísérletezz, aztán küldd be receptversenyünkre egy fantasztikusan finom és egészséges étel receptjét! Pályázati kiírás: https://korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Indul-a-receptverseny-Fozz-maskeppen-2020-ban-is

A pályázatokat kérjük a következő címre eljuttatni: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Beküldési határidő: 2020. október 22.

A mellékelt fotót Mészáros László küldte Orosházáról, ő a Spenótos palacsintába göngyölt magyaros-sajtkrémes harcsafilé sajtmártással ,párolt brokkolival, édesburgonyával című recepttel nevezett be a versenyre.