Süss-főzz, kísérletezz, aztán küldd be receptversenyünkre egy fantasztikusan finom és egészséges étel receptjét, ahogyan Mészáros László is tette Orosházáról.
Fűszeres palacsintába göngyölt spenótos harcsafilé kapormártással
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg filézett, szálka nélküli harcsafilé
10 dkg spenót
1 tojás
1 dl tej
10 dkg liszt / teljes kiőrlésű is lehet/
só, bors, fűszerpaprika (piros arany)
étolaj, vaj
tej, natúr joghurt
1 csokor kapor
Elkészítés:
1 db tojásból, 1-2 dl tejből, 10 dkg lisztből, csipet sóból, borsból, 1 evőkanál fűszerpaprikából (vagy fél evőkanál piros aranyból) palacsintatésztát keverünk, majd két palacsintát sütünk.
Az afrikai harcsafiléket vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Sütés előtt 1 órára hűtőbe tesszük.
1-2 evőkanál olajon pirosra sütjük a harcsafilét. Mielőtt kivennénk a serpenyőből, 1 gerezd zúzott fokhagymát dobunk rá. Átpirítjuk.
A spenótot forrásban lévő vízbe dobjuk, néhány perc után kiszedjük, majd leszűrjük.
A paprikás, fűszeres palacsintába helyezzük a kihűlt harcsaszeletet, majd megkenjük vajjal, ráhelyezzük az apróra vágott spenótot, majd feltekerjük jó szorosra. Majd felvágjuk tetszőleges karikákra.
Kapormártás:
Azon a zsiradékon, amiben a harcsa sült dobunk kb. 5 dkg vajat. Rakunk bele egy gerezd zúzott fokhagymát és az apróra vágott kaprot. 1 dl tejet adagolunk hozzá és 1,5 dl natúr joghurtot. Ízlés szerint sózzuk, pici édesítőszert teszünk bele. Felforraljuk, és kész.
Pályázati kiírás: https://korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Indul-a-receptverseny-Fozz-maskeppen-2020-ban-is
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen