vissza

Maradj otthon!

márc
24
2020

Süss, főzz, kísérletezz!

Aztán küldj be egy receptet receptversenyünkre, ahogyan  Mészáros Tünde tette Orosházáról.
Halas-toros káposzta (harcsatoros)

Hozzávalók:
60 dkg filézett afrikai harcsa
2-3 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma

fűszerpaprika
erős paprika
köménymag
bors
60 dkg savanyú káposzta
1 kis fej hagyma

Elkészítés:
A felkockázott afrikai harcsát főzés előtt 1 órával besózzuk.
2-3 fej hagymát apróra vágunk, kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a zúzott fokhagymát, fűszereket. Tulajdonképpen pörkölt alapot készítünk.
Főzzük kb. 1 órán át, majd leturmixoljuk a pörkölt alapot.
A turmixolt pörkölt alapba belefőzzük a sótól lemosott afrikai harcsát. 20 percig együtt főzzük készen van.

A savanyú káposztát kimossuk, majd egy kis tepsibe rakjuk 1 kis fej hagymával, amit karikákra vágtunk Kevés kókuszolajat teszünk rá, majd 200 fokos sütőben barnára sütjük.
Amikor készen van a káposzta, ráöntjük a harcsapaprikást,tejföllel tálalhatjuk.

Pályázati kiírás itt!