vissza

Hírlevél 2013. január 17.

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.

Adél versenyben

Még van 9 napja, gyorsan főzzön valami finomat, és küldje be a receptet nekünk. receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
A lényeg egészséges, testsúlymegőrző, vagy testsúlycsökkentő szénhidrátszegény recepteket várunk.
A pályázók 1, maximum 3 recepttel vehetnek részt a versenyben. Fontos, hogy a recept egyértelmű legyen, hiszen az a célunk, hogy minél többen elkészíthessék.
Kérjük a hozzávalók pontos mennyiségének megjelölését, az elkészítés menetének leírását, az elkészítési idő, az adagok/ hány személy részére/ és az ár feltüntetését.
Kapja elő fényképezőgépét, , hiszen ha fotót is kapunk, a verseny végén megjelenő kiadványunkban fel tudjuk használni az Ön receptjét! A legjobb recepteket ugyanis megjelentetjük!

Adél receptje: brokkolival töltött csirkemell:

Van egy jó receptje?

Január 25-ig még beküldheti! Címünk: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Szentgyörgyi Rómeót egy egész ország ismeri. Ami nem csoda, hisz 1994 – és 2004 között a Magyar Válogatott tagjaként trió kategóriában hatszoros Világ-, kétszeres Európa-bajnok, majd a Világjáték győztes lett. Rendszerint látni őt valamilyen egészséggel összefüggő tévés műsorban, hiszen személyi edzőként élete a mozgás. Ő is bekapcsolódott a Recept-pályázat népszerűsítésébe, méghozzá az egyik legfontosabb poszton, ugyanis elvállalta, hogy tagja lesz a zsűri csapatának.

- Csak pár pillanatig tartom fel, hallom éppen edzést tart. Mikor lesz boldog, hány pályaműnél érzi majd, hogy ez „férfimunka” volt!?

- Párszáz recept beküldése esetén is már azt mondom, hogy boldog vagyok! Azt hiszem, a pályaművek nagy része be sem fér majd a készülő recept-könyvbe. Nehéz előre a pontos számot felmérni, mert úgy gondolom, nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy le is írja kedvenc ételének receptjét. Viszont sokan elgondolkoznak azon - ha csak pár percre is - mi lenne az az étel, amit ő másoknak ajánlana. Tehát a gondolatokban bizonyára megjelenik.

- Országosan mit gondol, hány ember látja be a diétához tartozó mozgás fontosságát? 

Volt egy jó receptje!

A zöldfűszeres zabkása kakukkfüves pirított gombával már versenyben van.
Éva receptje – ahogy a többi ínycsiklandó reformétel is- esélyes lehet a
fődíjra, és a nyertes receptek receptkönyvébe is bekerülhet!

A fűszeres zabkása hozzávalói:

  • 7 dkg zabpehely
  • 2 dl csirkealaplé
  • 3 dkg margarin
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • snidling (ízlés szerint)

Pirított gomba hozzávalói:

  • 30 dkg gomba (pl. csiperke)
  • kakukkfű
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 3 evőkanál olívaolaj

Védőoltás érelmeszesedés ellen

2013. január 16., szerda

„Vér és arany „ címmel jelent meg B. Király Györgyi, volt rádiós és több könyv szerzőjének legújabb kötete, amely egy védőoltás kálváriájáról szól. Egy védőoltáséról, amely akár meg is védhet az érelmeszesedés eredetű infarktus, a stroke, vagy éppen diabétesz akár végzetes következményei ellen.
Létezik egy védőoltás, amit egy magyar professzor fejlesztett ki, s amelynek törzskönyvezése évek óta húzódik, s emiatt beadása illegálisnak számít. A professzor a világon először fedezte fel az antikoleszterin antitestet, s Genfben tartott szabadalmi világkiállításon 2005-ben aranyéremmel ismerték el az erre épülő érelmeszesedés elleni védőoltását. Koncepciója egy teljesen újszerű koleszterinelméletre épül, ami szerint nincs jó és rossz koleszterin, az érelmeszesedést nem a rossz koleszterin, hanem a koleszterin anyagcsere felborulása okozza, ami a vakcinával helyrebillenthető.

Összefogtak Veronika doktornőért!

Örömmel értesítjük az érdeklődőket, hogy „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat 2012. december 30-án lezárult. Ahogyan már olvashatták a www.azevpraxisa.hu portálon a több mint 200 beérkezett pályázatból 122 felelt meg a pályázati kiírásnak. Szívet melengető, megható, olykor életmentő történeteket küldtek be a hálás betegek a zsűrinek. A határon túli hírportálok, napilapok és a Duna Televízió segítségével sikerült az ottani betegeket is aktivizálnunk, így a beérkezett érvényes ajánlások egyharmada határon túli/ Erdély, Szerbia, Felvidék/. Kétharmada hazai, Pécstől Salgótarjánon át Baktalórántházáig számos fővárosi és vidéki történet érkezett. A legfiatalabb ajánló a 13 éves Kitty, a legtöbb ajánlást - 23 történet! – egy budapesti orvos kapta, őt baktalórántházi kollégája követi 20 ajánlással.

Támogatná a Kor Kontroll Társaságot?

Adunk egy tippet, amivel nem kell támogatást, szponzorációt nyújtania,, mégis segítheti működésünket. Ismeri a Lyonesst? 

A Lyoness egy Magyarországon is működő, független, nemzetközi vásárlói közösség, ahol a tagok pénzvisszatérítést kapnak hétköznapi vásárlásaik után.
A Lyoness vásárlói közösség tagjaként az egyének (vagy a cégek) ugyanazokba az üzletekbe járnak vásárolni, mint korábban, ugyanannyit fizetnek, mint eddig, legfőképpen pedig ugyanazokat a termékeket veszik meg mint eddig.  A különbség annyi, hogy vásárlásaik után pénzbeli visszatérítést kapnak.
www.lyoness.hu

Amennyiben a Kor Kontroll Társaságon keresztül csatlakozik a Lyoness vásárlói közösséghez vásárlásai értékének 0,5%-ával bennünket támogat.

Ha úgy dönt, hogy a csatlakozással segíti működésünket, itt jelentkezhet: jelentkezes@korkontrolltarsasag.hu

 

 

Az adatvédelemről:
Az Kor Kontroll Társaság tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi az Ön személyes adatait, csak saját híreinek elküldésekor használja fel, harmadik személynek nem adja át. Ezt a hírlevelet a Kor Kontroll Társaság kézbesítette. Amennyiben a jövőben nem kívánja igénybe venni ezt a szolgáltatásunkat, kérjük, hogy a hírlevél alján található gomb segítségével iratkozzon le, vagy küldjön válaszlevelet "Leiratkozás" tárggyal.

 Kor Kontroll Társaság

Partnereink