vissza

Hírlevél 2012. okróber 24.

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.

Csütörtökön és pénteken szeretettel várjuk!

Lehet-e vízzel gyógyulni?

Egy tudományosan igazolt immunerősítő története mellé, meglepetésként visszatérünk a másik őselemhez a tűzhöz is, pontosabban a villámmal való gyógyításhoz. Hihetetlen történetekkel ismerkedhet meg, ha eljön a Kor Kontroll Társaság és a BKIK Egészségügyi Szolgáltatók Szakosztálya közös klubestjére 2012. október 25-én 17.30 kor.

Mielőtt legyintene, hogy biztosan megint egy csodaszer, máris mondjuk: az 1930-as években  Ottó Warburg Nobel-díjas sejtfiziológus és Szent-Györgyi professzor kutatásai indították el az oxigén terápia bevezetését. Az oxigén a szervezet energiatermelési folyamataiban főszerepet játszik, így óránként átlago­san 15 liter oxigént használunk el. Mivel szervezetünk nem képes a tárolásra, és arra sem, hogy önmaga előállítsa, folytonos oxigénellátásra van szük­ségünk. Azt pedig már mindenki tudja, hogy 4 perces oxigén hiány után maradandó károsodást szenvedünk.
A hypoxia- oxigénhiány- számos metabolikus elváltozást idéz elő: sejten belüli savasodáshoz, energiatermelés csökkenéshez, szabadgyök növekedéshez, oxidativ stresszhez, sejtvizenyőhöz vezet. A hypoxia esetén a vörösvértestek megnagyobbod­nak, a vér besűrűsödik, az áramlás lelassul és általános keringési zavar lép fel. Tartós fennállása esetén gyengül az immunrendszer, gyulladások, kró­nikus betegségek, bakteriális, vírus és gombás fertőzések, és tumoros hypoxia is kialakulhat.
Hogyan lesz a kis klaszterből nagy klaszter?

NE FÉLJ TŐLE, KERGESD EL A RÁKOT!

A KOR KONTROLL TÁRSASÁG ÉS AZ ORSZÁGOS ONKOLÓGIAI INTÉZET NYÍLT NAPJA AZ AESCULAP AKADÉMIÁN

Helyszín: Aesculap Akadémia Budapest XI. kerület, Halmi utca 20-22. 
Időpont: 2012. október 26. péntek 10.00 -15.00-ig

A rendezvényre a belépés ingyenes! Remek orvosokkal , tombolával, és ingyenes szűrővizsgálatokkal várjuk!

Az Országos Onkológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság közös rendezvénye

Veszélyes-e a mammográfia során használt sugárdózis? Vannak-e olyan emlődaganatok, amelyek nem vehetőek észre ezzel a módszerrel? Svédországban a hölgyek 85 százaléka megy el szűrésre, és nálunk? Mitől félnek a leginkább az emlőeltávolító műtét előtt álló nők? Az emlőrekonstrukció-az új mell az eltávolított helyén- ma már nem valamiféle „ desszert”, hanem az onkológiai ellátás szerves része. Miről szól az Apolka, vagyis a mellrákról készül rendhagyó film? Melyek a daganatsebészet újdonságai az urológiában, avagy hogyan működik a robotsebészet? Ezekre a kérdésekre is válaszolnak az Országos Onkológiai Intézet szakemberei a Kor Kontroll Társasággal közösen szervezett beteg edukációs nyílt napon, illetve sajtótájékoztatón az Aesculap Akadémián.
Ön odafigyel arra, hogy mit eszik?

Még tart a receptverseny!

2012. október 24., szerda

Ugye önnek is van egy jó receptje? Esetleg három? Ennyivel versenyezhet ugyanis a Kor Kontroll Társaság és a MOMOT Országos receptversenyén. Izgalmas ajándékok várják, és persze az is, hogy receptjét nyomtatásban olvashatja, hiszen könyv formájában kiadjuk a legjobbakat.
A kiírást portálunkon olvashatja.
http://www.korkontrolltarsasag.hu/cikk/cim:Egeszsegunkre-Receptverseny_1
A zsűri tagja Pados Gyula főorvos is, aki ezreknek segített már lefogyni.

- Mikor érzi majd, hogy a pályázat eredményes volt?

- Akkor, ha nemcsak azok jelentkeznek, akik a nyereményekre számítanak! Ha többen lesznek azok a hölgyek és nem kevés urak, akik élvezettel főzögetnek otthon és barátaiknál! Receptjeiket egymással kicserélik, gasztronómiai élvezeteket gyűjtenek, nos ha ők az Országos Receptversenyt jó alkalomnak látják arra, hogy háztartásukból kilépve ország-világ előtt megmutassák magukat és ételeiket.

- Mit gondol, hány embert sikerül megszólítani?

- A résztvevők száma függ attól is, hogy ez az egészséges receptek versenye, miközben a gurmandok egy része a legszaftosabb, legnehezebb ételek bemutatásával kérkedik. Mégis az egészségkultúra versenytársa lehet ezeknek, így félezer résztvevőt is el tudok képzelni, ha a telekommunikáció is besegít a hírverésbe.

- A cukorbetegség és társai szempontjából kívánatos lenne, hogy ne csak a recept-pályázatra készüljön egészséges étel. Mint vélekedik, lehet ennek kézzel fogható eredménye?

- A receptversenyre felszólítás diétás ételekre is utal, melyekből sokat profitálhat az a hatmillió hazai felnőtt túlsúlyos és elhízott és a mintegy egymillió cukorbeteg. Ha a recepteket kiadják, valószínű megvásárolják a könyvet és jórészüket el is készítik. Nem pályázati feltétel, de nem ártana, ha a pályázott ételek kalória és szénhidrát tartalmát is feltüntetnék.

- A z egész világ (a sajtót is beleértve) fogyókúrázik és recepteket cserél. Ha ez igaz, akkor csupa karcsú és egészséges embernek kéne már szaladgálnia a Földön. Hol a bibi?

 

Az adatvédelemről:
Az Kor Kontroll Társaság tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi az Ön személyes adatait, csak saját híreinek elküldésekor használja fel, harmadik személynek nem adja át. Ezt a hírlevelet a Kor Kontroll Társaság kézbesítette. Amennyiben a jövőben nem kívánja igénybe venni ezt a szolgáltatásunkat, kérjük, hogy a hírlevél alján található gomb segítségével iratkozzon le, vagy küldjön válaszlevelet "Leiratkozás" tárggyal.

 Kor Kontroll Társaság

Partnereink