vissza

Hírlevél 2012. okróber 16.

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.

Lehet-e vízzel gyógyulni?

Lehet-e vízzel gyógyulni, avagy egy tudományosan igazolt immunerősítő története…

Hihetetlen gyógyulásokkal ismerkedhet meg, ha eljön a Kor Kontroll Társaság és a BKIK Egészségügyi Szolgáltatók Szakosztálya közös klubestjére 2012. október 25-én 17.30 kor.
Mielőtt legyintene, hogy biztosan megint egy csodaszer, máris mondjuk: az 1930-as években  Ottó Warburg Nobel-díjas sejtfiziológus és Szent-Györgyi professzor kutatásai indították el az oxigén terápia bevezetését. Az oxigén a szervezet energiatermelési folyamataiban főszerepet játszik, így óránként átlago­san 15 liter oxigént használunk el. Mivel szervezetünk nem képes a tárolásra, és arra sem, hogy önmaga előállítsa, folytonos oxigénellátásra van szük­ségünk. Azt pedig már mindenki tudja, hogy 4 perces oxigén hiány után maradandó károsodást szenvedünk.
A hypoxia- oxigénhiány- számos metabolikus elváltozást idéz elő: sejten belüli savasodáshoz, energiatermelés csökkenéshez, szabadgyök növekedéshez, oxidativ stresszhez, sejtvizenyőhöz vezet. A hypoxia esetén a vörösvértestek megnagyobbod­nak, a vér besűrűsödik, az áramlás lelassul és általános keringési zavar lép fel. Tartós fennállása esetén gyengül az immunrendszer, gyulladások, kró­nikus betegségek, bakteriális, vírus és gombás fertőzések, és tumoros hypoxia is kialakulhat.

Fődíj a Danubiustól!

Ahogyan portálunkon már olvashatták országos receptversenyt hirdetett a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság. A megkötés csak annyi, hogy mivel a magyar lakosság egyre elhízottabb, és egyre túlsúlyosabb, testsúlymegőrző, testsúlycsökkentő recepteket várunk!
Vajon miért álltak az Egészségünkre receptpályázat mellé, vajon mit vár tőle a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bük szálloda? Ezeket és ehhez hasonló kérdéseket tettem fel Zsoldos Antalnak, aki a fődíjat biztosító szálloda gasztronómus szakácsa, és a zsűri tagja.

- Mivel a Danubius számára kulcsfontosságú az egészség, így nincs benne semmi rendkívüli! Mi nemcsak gyógy-szállodáinkban, hanem a szállodalánc minden tagjában bevezettük a Healthy Chice ételválasztékot. Ezek túlnyomórészt bio – alapanyagokból és teljes kiőrlésű gabonából állnak. Sok-sok zöldséget és gyümölcsöt tálalunk a vendégeknek, de, minden étkünk az egészséges konyhatechnológiával készült fogásokat tartalmazza.

- Mikor érzi majd azt, hogy a pályázat Önöknek és mások számára is eredményes volt?

- Ha minél több embert megmozgat és sok finom ugyanakkor egészséges receptet kapunk zsűrizésre.

- Mit gondol, hány embert sikerül megszólítani és jobb ételre rászoktatni? 

- Mivel még nem vettünk részt ilyen jellegű receptversenyen, csak remélni tudom, hogy sok dolga lesz a zsűrinek.

- Önnek és cégének mit jelent az egészséges étel? Mi az, ami állandóan a menüjükben van?

- Jó minőségű, adalékanyag-mentes szezonális alapanyagokból modern, kevés zsiradékot igénylő konyhatechnológiákkal készült ízletes fogások találhatók nálunk.

-  Mint vélekedik a pályázatról? Lehet ennek kézzel fogható eredménye?

NE FÉLJ TŐLE, KERGESD EL A RÁKOT!

A KOR KONTROLL TÁRSASÁG ÉS AZ ORSZÁGOS ONKOLÓGIAI INTÉZET NYÍLT NAPJA AZ AESCULAP AKADÉMIÁN

Helyszín: Aesculap Akadémia Budapest XI. kerület, Halmi utca 20-22. 
Időpont: 2012. október 26. péntek 10.00 -15.00-ig

A rendezvényre a belépés ingyenes! Remek orvosokkal , tombolával, és ingyenes szűrővizsgálatokkal várjuk!

Az Országos Onkológiai Intézet és a Kor Kontroll Társaság közös rendezvénye

Tudta, hogy a rákban szenvedők száma 2030-ra 75 százalékkal emelkedik, sőt a szegényebb országokban még ennél is nagyobb ugrás várható? Ezt állítja a WHO részeként működő Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség. Kiderült, hogy a szegényebb országokban magas a fertőzésekhez köthető ráktípusok, például a méhnyak-, a máj- és a gyomorrák, valamint a Kaposi-szarkóma aránya. Ezzel szemben a gazdagabb országokban több a dohányzással, az elhízással és az étrenddel kapcsolatos rákos eset.
Ön odafigyel arra, hogy mit eszik? A kolorektális rák előfordulási gyakorisága Magyarországon a legnagyobb, és a halálozási arány is itt a legmagasabb, míg a legalacsonyabb értékeket Görögország tudhatja magáénak. 
Rendezvényünkön felhívjuk a figyelmet a megelőzés, a szűrővizsgálatok és az életmód fontosságára. Bár az Európai Unió kötelezettséget vállalt a megfelelő emlőrák-, méhnyakrák- és vastagbélrák szűrés biztosítására, a 27 közül mindössze 22 tagállamban hajtanak végre az egész lakosságra kiterjedő emlőrák szűrést, és méhnyakrák felismerését célzó programot 15, vastagbélrák szűrést pedig csak 12 tagország folytat. Hol tart Magyarország a szűrővizsgálatokkal

Még jelölheti háziorvosát!

Finisében „Az év praxisa a Kárpát medencében!„ 2012-ben

Nem véletlen, hogy az Országos Alapellátási Intézet adott otthont, annak a sajtótájékoztatónak, mely az Év Praxisa pályázatról adott friss híradást., hiszen a kiíró az intézet, a zsűri elnöke pedig: Dr. Balogh Sándor főigazgató. A sajtó meghívásának apropóját az adta, hogy a finisben járunk, mert másfél hónap múlva lejár a beküldési határidő. Még pontosabban: november 30-áig lehet beküldeni a jelöléseket, javaslatokat interneten a www.azevpraxisa.hu címre.
Mint az előző évben idén is a Kárpát-medence valamennyi régiójából érkezhetnek jelölések. Jöttek is: Erdélyből, Szerbiából, Felvidékről, és a Vajdaságból sokszor apró kis falvakból.
Dr. Balogh Sándor elmondta, hogy lassan célegyenesbe érnek, szép számmal jönnek a javaslatok. Kiemelte, hogy a történetek pozitív kicsengése jó hír valamennyi páciens számára, hiszen ha ilyen jó történeteket hallanak, erősödik a biztonságérzetük, javul az orvos-beteg kapcsolat. Újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy a zsűri többféle szakemberből áll- onkológus, kardiológus, gyermekgyógyász, kórházigazgató, de akad szállodaigazgató és operettprimadonna is- de elsősorban nem a szakmaiság a döntő a díj odaítélésénél, sokkal inkább az emberség, az empátia, a munka társadalmi értéke.

Jól szerepelt a Vese Program!

Mivel a vesebetegek száma évente 6-7 százalékkal növekszik, a Nemzeti Vese Program legfontosabb célja a prevenció. amit tevékenységének legújabb állomásán, a SPAR futómaraton versenyen sikerrel teljesített. Azért esett a szervezők választása erre a rendezvényre, mert sok résztvevőt vonzott, illetve feltételezhető volt, hogy a résztvevők és kísérőik egészségtudatosabbak az átlagnál, és az itt hallott információkat, életmódbeli tanácsokat családjuknak, ismerőseiknek is tovább adják.
A Nemzeti Veseprogram fontos eleme a tájékoztatás a vesepótló kezelésekről, illetve a vesepótlás utáni életvitelről. Ennek bemutatásában játszottak oroszlán szerepet a vesetranszplantált futók, akik sikerrel végigfutották a 42 kilométeres távot a budapesti Városligetben. A transzplantáltak futottak, a vese sátor orvos, dietetikus, celeb vendégei pedig informálták a látogatókat.
A 27. Spar Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál maratoni távú Ekiden váltójában az Olaf Palme sétányról elsőként Vecsernyán László kétszeres vesetranszplantált rajtolt, aki 11,4 kilométert futott. Másodikként Mezei Gergő debreceni egyetemista 11,8 kilométert,  harmadikként Gelencsér Róbert vendéglátós vesetranszplantált 5,1 kilométert tett meg.

 

Az adatvédelemről:
Az Kor Kontroll Társaság tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi az Ön személyes adatait, csak saját híreinek elküldésekor használja fel, harmadik személynek nem adja át. Ezt a hírlevelet a Kor Kontroll Társaság kézbesítette. Amennyiben a jövőben nem kívánja igénybe venni ezt a szolgáltatásunkat, kérjük, hogy a hírlevél alján található gomb segítségével iratkozzon le, vagy küldjön válaszlevelet "Leiratkozás" tárggyal.

 Kor Kontroll Társaság