vissza

Hírlevél 2012. július 30.

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.

Új akció az Év praxisa portálján!

2012. július 12., csütörtök

Van egy története háziorvosáról? Ha ajánlja a www.azevpraxisa.hu portálon és megosztja az olvasókkal, most egy igazán érdekes filmmel jutalmazzuk!

Arról, hogy miként lehet nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is karban tartani. Ha eddig még nem tette volna, most megismerkedhet a pszichofittnesz fogalmával, azzal, hogy mire jó a kacagás, a kocogás és az érintés.

A mozi szereplői a lélek kiváló ismerői Bagdy Emőke pszichológus és Füredi János pszichiáter professzorok, valamint a pályafutása alatt százezreket megnevettető Csala Zsuzsa színésznő, és a műsorvezető B. Király Györgyi. Azt ugye mindenki tudja, hogy a nevetés erősíti az immunrendszerünket, fokozza védekezőképességünket, ráadásul növekszik az endorfin vagyis az örömhormon termelése is. Azt már kevesebben, hogy azok a csecsemők, akik gyakran érzik a mama testmelegét, akiket gyakran simogat , ölelget édesanyjuk: kevésbé stresszesek, sokkal nyugodtabbak, mint érintés hiányos társaik. Az Ohioi egyetem hallgatói nyulak koleszterinszintjét vizsgálták az étrenddel szoros összefüggésben. Mérték a koleszterin dús étrend érkárosító, érelzáródást okozó hatását. Az egyik kísérleti csoportban azonban nem károsodtak a nyulak, akármilyen ételt fogyasztottak. Kiderült, hogy a hallgatók ebben a csoportban azzal játszottak, hogy etetéskor rendszeresen simogatták a nyulakat. További érdekes hírekkel és történetekkel ismerkedhet meg a pszichofittneszről szóló filmben.

Ne feledje! Várjuk történetét a www.azevpraxisa.hu portálon! Az első 20 érvényes pályázat beküldőjének levélben küldjük a hivatkozást, amelyre kattintva megnézheti a filmet. 

Nagy tányér-nagy adag

2012. július 28., szombat

Csiki Sándor gasztroblogger a MOMOT / Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság/ VIII. kongresszusán előadásában az elhízást, mint a fogyasztói társadalmak válságjelenségét közelítette meg. Szerinte a középkorra elterjedt és még ma is élő étkezési modellek egészen az ókorig nyúlnak vissza. Az arisztokrácia húsfogyasztásra épülő irigyelt táplálkozása - a parasztság gabonára és zöldségekre alapozott étrendjével szemben- egészen a közelmúltig beteljesületlen vágy lehetett csak a tömegek számára. Beszámolt az utolsó vacsoráról szóló 52 festmény analíziséről. A vizsgált képeken az ételadagok mérete 69,2 százalékkal, a tányérok mérete 65,6 százalékkal, a kenyéradagok nagysága pedig 23.1 százalékkal növekedett az évek során! A változások különösen a középkor vége felé gyorsultak fel, és ahogy haladunk előre az időben- az ipari forradalommal, az élelmiszeripar kialakulásával- úgy erősödnek.

Bor és barátság

2012. július 28., szombat

Tapolca környékén ismert és népszerű borász, borlovagrend-alapító, borpince-, bormúzeum- és szállodatulajdonos, aki rendszeresen tart borbemutatókat és - kóstolókat orvosi rendezvényeken. Barátja Hubert János tapolcai háziorvos ajánlja figyelmükbe, és persze Mezőssy Zoltán értékrendjét is megismerhetik írásunkból.

hubert5.jpgBadacsony, Balaton, bor, barátság: nem szótárat lapozgatok, hanem akkor tolulnak eszembe ezek a „bé-betüs” szavak, amikor nekikezdek egy barátom bemutatásának. A négy „B”-ből 3 adott volt: hiszen a Balaton mellett élünk, ahol a Badacsony és hegytársai kínálják a jobbnál jobb borokat. A barátság meg csak úgy jött. Ahogy szokott. A hosszú, tisztességes együttmunkálkodás során kialakult, és bízvást már nem változik…

Szépülj akupunktúrával!

2012. július 28., szombat

Bevallom, boldogan mentem el erre az interjúra. Végre közelről láthatok egy olyan műhelyt, ahonnan a nők 5-10 évvel fiatalabban lépnek ki. Eddig az árak alapján úgy véltem, márpedig ilyen kúrára csak a milliomosok járhatnak. Nehéz megfogalmazni, hogy dr. Farkas Ilona orvos, vagy kozmetológus. Egy biztos: folyton megújuló típus. Sokáig ő is kereste az útját, míg végül beiratkozott a pécsi egyetem kínai gyógyászati szakára, ahol akupunktúrából tett szakvizsgát. Majd kirohant Londonba, ahol 2008-ban kozmetikai akupunktúrából is lediplomázott.

- A dolog úgy kezdődött, hogy az egyetem hatodik évében elhatároztam, hogy szívsebész leszek. A mentőkhöz kerültem gyakorlatra és ott a főnököm, amikor megtudta, hogy mi a szándékom, folyamatosan szívatott. Olyan helyekre küldött, ahol a vér volt a főszereplő. Meguntam és bejelentettem neki, hogy nem leszek szívsebész. Mivel ő ezt akarta elérni, attól kezdve nem küldött súlyos esetekhez. Mert egy nőnek, - mondta – otthon kell lennie és gyerekeket szülni.

- Szót fogadtál neki?

Klubestek a BKIK épületében

2012. július 28., szombat

A Kor Kontroll Társaság a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamara egészségügyi tagozata megállapodott arról, hogy szeptembertől újra indítjuk a Pallas Páholyban tartott klubestjeinket, ezúttal a BKIK épületében. A klubest változatlanul szeretné divattá tenni az életkortól függő betegségek megelőzését, a különböző funkciózavarok korai felfedezését vagyis: a szűrést, a mozgást, az elhízás elkerülését, az egészséges táplálkozást, a lelki egészségvédelmet, röviden: az egészséges életvezetést. Azaz kiváló szakemberek segítségével olyan testi és lelki egészség-megőrzési modellre kívánja felhívni a figyelmet, ami a jó életminőségben eltöltött évek meghosszabbítására, az életkor kitolására, a szívinfarktus, a stroke, a csontritkulás, a diabétesz, a prosztata és a méhnyak – vagy éppen az emlőrák megelőzésére, és kivédésére buzdít.
Az év végéig bemutatjuk a 2009-es orvosi Nobel díjhoz kapcsolódó Magyarországon is meghonosított Ornish programot/ szív-és érrendszeri illetve daganatos megbetegedésben érintettek számára/ az olasz űrorvos Filippo Ongaro speciális visszafiatalító genetikai diétáját , amitől nemcsak fogyunk, hanem lassabban is öregszünk, olyan új táplálék kiegészítőket, amelyek bizonyította erősítik a különféle betegségekben szenvedők immunrendszerét, és új terápiás és diagnosztikai módszereket. A beszélgetés a közönség aktív részvételével zajlik majd. 

 

Az adatvédelemről:
Az Kor Kontroll Társaság tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi az Ön személyes adatait, csak saját híreinek elküldésekor használja fel, harmadik személynek nem adja át. Ezt a hírlevelet a Kor Kontroll Társaság kézbesítette. Amennyiben a jövőben nem kívánja igénybe venni ezt a szolgáltatásunkat, kérjük, hogy a hírlevél alján található gomb segítségével iratkozzon le, vagy küldjön válaszlevelet "Leiratkozás" tárggyal.

 Kor Kontroll Társaság