vissza

Hírlevél 2011. január 21.

Kedves Olvasó!

Kérjük fogadja szívesen idei első hírlevelünket.
Örömmel értesítjük, hogy portálunkon egészségügyi hirdetéseket is találhat, a hát, derék , ízületi fájdalmak kezeléséről, a helyes táplálkozásról, a lúgosításról és a méregtelenítésről. Kattintson rájuk, érdemes elolvasni őket!

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.

Dr. Hubert János az év háziorvosa…

2011. január 11., kedd

Átvehették elismeréseiket” Az év praxisa” díjazottjai.
A több, mint 100 beérkezett pályázatból 55 felelt meg a kiírásnak. A beküldött történetek jelentős része, egészen pontosan 80 százaléka a vidéki praxisok- Kaposvár, Orosháza, Szeged, Szolnok, Debrecen, Gyula, Győr, Eger, Nagyrécse, Kajárpéc stb. – orvosainak és nővéreinek hivatástudatát dicséri. Az Országos Alapellátási Intézet által 2010 márciusában első ízben meghirdetett „Az év praxisa” pályázatra a zsűri legnagyobb örömére a páciensek tollából  olyan sztorik érkeztek, melyek megtörtént eseteket dolgoznak fel, és amelyek egy-egy háziorvos, házi gyermekorvos szakmai tudása mellett emberségét is megmutatják. A betegek háziorvosaik türelmét, empátiáját, gyors és pontos diagnózisát, szakértelmét, pszichológusi szerepét, vagyis a lelki támasz nyújtását emelik ki. Nem egy háziorvos rendelési idő után is rendelkezésre áll, a legelhivatottabbak pedig meglátogatják betegeiket a kórházban, vagy éppen otthon : hívás nélkül is. Fontos a jó szó, a mosoly, így aztán olyan doktornőt is ajánlottak, akit a „ földre szállt angyal” jelzővel illetnek betegei. Különösen kedvelik az olyan háziorvosi praxisokat, ahol jól működik a bejelentkezési rendszer, és nem kell sokat várni az orvosra. Akad háziorvosi praxis, amelyben egészségtan tanári diplomás nővérkét alkalmaz az orvos, aki a prevenciót és az egészségmegőrzést preferálja, vagyis mozgási, táplálkozási tanácsokkal látja el a betegeket, illetve szűrővizsgálatokra küldi őket, ahol kiderülnek a rejtett betegségeik.

Szavazz Embey doktorra!

    

Tart még a szavazás „ Az év orvosa” díjról.
fajdalom1.jpg Huszonhét történet került az "Év Orvosa - Astellas Díj pályázat" döntőjébe, a nagyközönség on-line szavazással választhatja ki közülük a három, Astellas díjban részesülő orvost. Örömmel értesítjük olvasóinkat, hogy a 27 orvos között ott van dr. Embey-Isztin Dezső az Országos Onkológiai Intézet fájdalomspecialistája is, aki többször szerepelt a Pallas Páholyban , televíziós filmjeinkben , és egészségnapjainkon is.
Idézünk a www.dijazorvosokért.hu weboldalon szereplő ajánlásból, mely Tranguszné Jancsó Katalin tollából született.
”…azoknak a nevében is szeretnék szólni, akiknek Embey-Isztin Dezső dr életük utolsó szakaszát fájdalommentessé tette.
Hogyan ismertem meg Embey doktort? Addigra megjártam Magyarország összes neves kórházát köztük Debrecen, Szolnok, Budapest számos intézményét. Éppen hazafelé tartottam vonattal, akkor is már egy több hetes kezelésből Debrecenből, amikor véletlen, de sorsszerűen megismerkedtem egy kedves hölggyel, aki egy neves sebész Dr. Szabó Zoltán unokahúga volt, s az ő nagybátyja irányított Embey doktorhoz.
Megmondom őszintén, nagyon kétkedve léptem be 2002 februárjában az Országos Onkológiai Intézetbe a nálam lévő egy szatyor lelettel, csalódottan a sok orvosi ígérgetéstől, többszöri műtétek után is mozgásképtelen kezemmel, és szinte pszichikai esetnek feltüntetve és kinevetve sok helyen, miután azt mondtam, rágásra fáj a bordám, mellizmom környéke jobb oldalon

Brigi és az ABC

2011. január 20., csütörtök

A csinos műsorvezető, Zalatnai Brigitta szombat délelőttönként olyan érdekes témával jelentkezik az M1-en, hogy elfelejtünk a konyhába rohanni. Az ebéd ráér, viszont amit tőle és vendégeitől hallhatunk az „ Egészség ABC”- ben hétről-hétre : nem. Brigitta egyébként tagja volt az Országos Alapellátási Intézet által első ízben kiírt „ Az év praxisa” pályázat zsűrijének.

- Mi motivált, milyen érzések miatt lettél "egészségügyis"?
- Egészségügyis akkor lettem, amikor tudatosan kezdtem az önismerettel foglalkozni. Hat évvel ezelőtt jelent meg a Teremtő önismeret című könyv, és rájöttem arra a közhelyre, hogy az ember legfontosabb kincse a saját teste-lelke-egészsége. Ezen dolgok együttállása pedig, mindenkinél elsősorban saját magán múlik.
- Mikor is indult a műsorod?
- 2008-ban indult a tévében az Egészség ABC, mely most már a 3. évadát éli. Szeretném mindenkinek átadni, hogy legyen tudatában azzal a kinccsel, mellyel az egészséges ember rendelkezik. Sőt arra is gyakran felhívom a figyelmet, hogy erre vigyáznia kell!
- És ha nem az illetőn múlik, és mégis beteg lesz?
- Ha már kialakult a betegség, arra buzdítok mindenkit, olyan orvost keressen, aki nem futószalagon gyógyít, aki nemcsak az okozatot látja, hanem egészen az okokig hatol. A pácienssel együtt megkeresi a betegség okát és nem elégszik meg tüneti kezeléssel.
Ehhez persze nagyon elhivatottnak kell lenni, de vannak ilyen orvosok. Akik komolyan veszik a Hippokratészi esküt, és a beteget holisztikus látásmóddal, test-lélek-szellem egységében látják és kezelik. Egyébként minden testi betegség a lélekből indul, most már az orvosok is vallják.

A férfi és a nő kapcsolata

    

Szeretettel meghívjuk A NŐ EZER ARCA Kapcsolatelemző-és Fejlesztő Központ és az Életszeretet- Életöröm Alapítvány nyitott napjára 2011. január 30. vasárnap 15 –18 óra között.
A Nő Ezer Arca és az Alapítvány már a XXIII. alkalommal – ingyenes nyílt nap keretében - rendezi a Női Akadémia programot. A nyitott nap témája - miközben ősrégi - mégis örökzöld. Napjaink egyik feszítő kérdése ma is a férfi és nő közötti különbségek megértése ahelyett, hogy előítéletekbe, sztereotípiákba menekülnénk, melyek erősen legátolják a nőt is, a férfit is, önmagunk és a másik megértését is.

Program
15-16 óra

A központ megtekintése
Kibernetika az egészség szolgálatában” és
„A testi harmónia és megszépülés élményei”programok kipróbálása.
Szabad társalgás, desszertfogyasztás

16 – 16.30

Táncbemutató
Bemutatják: Joós Judit és a Jasmina Ghawazee Tribal törzsi hastáncosai

16.40-17.40

Előadás
DR. Rostoványi Zsolt egyetemi tanár Corvinus Egyetem - az MTA doktora, iszlám
szakértő
Transzkultúra: A férfi-nő kapcsolat az iszlámban

17.40-18

Diszkusszió, zárás

A nyílt nap érdekességei:
Ízesítik:
a László Ádám Kft. pékség és cukrászipari termékeinek házias ízű süteményei

Az önismeretet fokozza:
1. „Kibernetika az egészség szolgálatában” programok:
1. 1. Bényei Béla az Iránytű Mérnöki Iroda és a BHSE Terhelésélettani Laboratórium
stresszmérése (helyszínen az első 10-12 előre bejelentkező mérésére kerül sor)
1.2. Nagy Imre Biorezonanciális specialista rövidített állapotfelmérés (az első 5-8 előre
bejelentkező mérésére kerül sor)
1.3. Az „’Életerő stúdió” bemutatja a keringésjavító lágy- lézerterápiás eljárást.

„A testi harmónia és megszépülés élményei”
2. 1. Ihász Krisztina az Élet-forma Stúdió masszőrje frissítő arc-masszázst ajánl frissítő
olajokkal (az első 5 előre bejelentkező ingyenes arcmasszírozáson vehet részt).
Jelszó: „A masszázs a lelket szavak nélkül is simogatja!”
2. 2. Megismerkedhetnek a korszerű „RÁNCVASALÁSSAL”
Kovács Anikó a Nu Skin Enterprises munkatársa tartja a bemutatót.
A Galvanic Spa System II. Bizonyított különbség az arcápolásban (az első 2
jelentkező kipróbálhatja).

Jelenléti szándéka visszajelzését várjuk – tekintettel a meghatározott létszám fogadására - a 06-20-981-6888 telefonszámon, vagy E-mail címen: cmolnar.emma@t-online.hu vagy info@anoezerarca.hu)
Cím: 1124. Fodor utca 134. Megközelíthető: Farkasréti temető fölött, a Hóvirág utca felől, Fodor utca és Ágnes utca sarok (térkép a www.anoezerarca.hu honlapon).


Szeretettel várjuk:
Dr. C. Molnár Emma,
A Nő Ezer Arca ügyvezető igazgatója
pszichoterapeuta

 Kor Kontroll Társaság

Partnereink