vissza

Hírlevél 2009. október 12.

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.

Gyógyítás másképpen?

2009. október 22., csütörtök

Ismét a pallas Páholyba invitáljuk, ezúttal  a keleti kúltura orvoslási, kezelési módszereiről beszélgetünk.

Lehet- e diagnosztizálni izomteszt alapján? Mit érzékel a kineziológus?  Tudunk-e gyógyítani energiával? Mit gondoljunk  arról a spirituális lelki gyakorlatról, amelyet  Mikao Usui japán szerzetes fejlesztett ki 1922-ben, a  Kurama-hegyen történő három heti bőjt és meditáció után?  A gyakorlat egy részét, a reikis kézrátételt az Egyesült Államokban a kiegészítő és alternatív orvoslások egyikének tekintik. És mire jó a biorezonancia , ami szintén a szervezet önregenerációját serkenti? Vajon az emberi szervezet pusztán egy molekulából felépülő biokémiai struktúra, azaz fizikai test, vagy esetleg  rezgő hullámformák bonyolult szövedéke?  A nyugati orvoslás elsősorban a géneket, az ideg-, a keringési- és az immunrendszert tekinti az egészségünkért felelős tényezőknek. Az egészség keleti szemlélete más. A nyugati test-szemléletet kiegészíti az elme és a lélek szemléletével. Így például a kínai orvoslás alapja: a meridiánokként ismert energia csatornákon áramló Csí / életerő / energiája. Szerintük az agy neurális hálózatán belül a szokásból eredő gondolkodási módok a világgal és emberekkel szembeni reakcióink ismételt energetikai kisüléseket hoznak létre. Ezek a kisülések az idegrendszeren belül befolyással vannak a Csí áramlására és esetleg meg is szakíthatják.  Más szóval, ha beteg vagy, az azért lehet, mert  energetikailag megalkottad ennek a lehetőségét. Az energiaegyensúly felborulására épít a kineziológia, a reiki és a biorezonancia is. Olyan gyógymódok, melyekről sokat vitatkoznak világszerte, melyeket a nyugati orvostudomány kételkedve fogad, hiszen keresi a tudományos bizonyítékokat. Ezt tesszük mi is a Pallas Páholyban, vendégeink és orvosaink segítségével.

Vendégek:

  • Katók Andrea kineziológus
  • Halász Zsóka   energia gyógyító
  • Dr. Molnár György  belgyógyász a biorezonancia alkalmazója
  • Dr. Bakanek György  orvos, életmódtanácsadó

Helyszin:     Pallas Páholy
                      V.  Alkotmány utca 15.

Időpont:       2009. október 22. csütörtök 18 h.

 

Szeretetettel várja a Kor Kontroll Társaság!

Ne szégyelld, kezeltesd!

Sikeresen debütált a Kor Kontroll Társaság a  patinás Csekonics Palotában.

A Károlyi-Csekonics rezidenciának hangulata van. Az 1881-ben épült  Múzeum utcai épületet   a híres színházépítő Fellner és Helmer építésziroda tervezte.  Károlyi István életében fontos közéleti találkozóknak adott helyet a patinás palota.  A második világháborúban súlyosan sérült, de a 2007-es felújítással ismét eredeti pompájában  ragyog, így ma élmény belépni a márvány oszlopok közé, és  felsétálni a  gazdag motívumkinccsel ellátott faragott lépcsősoron /  Thék Endre műhelyében készült/ a színházterembe. Itt tartotta október 9-i rendezvényét a Kor Kontroll Társaság. Ezúttal is a még mindig tabuként kezelt szégyenbetegségre az inkontinenciára hívtuk fel a figyelmet. Ahogyan dr.Hargitai Réka az Országos Alapellátási Intézet képviseletében elmondta, nincs könnyű helyzetben a háziorvos, mert sokan titkolják, szégyellik, maguktól nem beszélnek róla. Ez azért is szomorú, mert legalább 600 000 férfi és nő küszködik a vizeletcsepegés könnyebb és súlyosabb fajtájával.   Pedig a vizelet-visszatartási zavarok és a hólyagtúlműködés eredményesen kezelhetőek gyógyszerrel, műtéttel vagy egyéb konzervatív terápiával. Ennek ellenére a betegek 10-át kezelik csak, mert a többiek nem fordulnak orvoshoz.  Dr. Hamvas Antal a Kontinencia Társaság elnöke szerint a kezeltek 5-10 százalékának esetében szükséges az operáció,  a többieknél  hatásos a konzervatív terápia/ testsúlycsökkenés, mozgás / gátizom –torna  és a gyógyszer. Az intimtornára  – ahogyan Török Miklós szülész –nőgyógyász professzor hangsúlyozta- azért van szükség, mert a megnyúlt, hiányzó kötőszövetet az izom képes pótolni.  Schwarzeneggert hozta fel példaként, akinek karizmain kiválóan látszik, hogyan építhető az izom. Tápainé Bajnay Márta gyógytornász bemutatta azt a gátizom tornát, amit minden esetben a vagina izmainak vizsgálata előz meg, hiszen az izmok állapota/ gyenge- vagy erős/ határozza meg a torna erősségét is. Az önként jelentkezők a színpadon végezték az intimtornát, és be is számoltak tapasztalataikról, érzéseikről.

Ne tessék levágni a lábam!

Megdöbbentő tények, és történetek a fájdalomról.

Embey-Isztin Dezsőnél, aki az országos Onkológiai Intézet fájdalom ambulanciáján dolgozik, higgyék el, csodák történnek. Beleszúr egy hosszú tűvel a páciens gerincébe, és a beteg elhalt érszűkületes lába egyszer csak kifehéredik, elkezd benne a zsibongani a vér.

Jó néhány éve eljárok a Pallas Páholyba, de rám még ilyen döbbenetes hatással senki nem volt, mint Embey doktor. Hosszan mesélhetném, a magával hozott két betegének (Mariannak és Erzsébetnek) a történeteit, melyek felértek egy-egy orvos-beteg krimivel, de megpróbálom a lényeget összefoglalni.

Az emberek és sajnos, az orvosok sem tudnak arról, hogy Embey doktor létezik. Hogy módszere bevált. Nem kap elég publicitást? Nem függenek a plakátok minden orvosi rendelőben, hogy tessék őt felkeresni?

Azt kell, mondjam, nem. Így aztán Mariannak többéves kálváriát kellett végigjárni, míg végre eljutott az Országos Onkológiai Intézet Fájdalom-ambulanciájára.  Három évvel ezelőtt egy rossz mozdulatot tett, hallott egy reccsenést a combhajlatában, melyet röntgen nem mutatott ki. Sem ultrahangra, sem CT-re nem küldték, így aztán minden diagnózis nélkül sajnos elkezdték kezelni. Volt, hogy felkelni sem tudott, volt, hogy járókerettel járt, végrehajtottak rajta több műtétet, de érdekes módon állapota nem hogy nem javult, hanem egyre rosszabb lett.  Sőt a rengeteg szteroid  injekciótól elhalt a combfeje, az egyik műtéttől pedig a csinos , fiatal nő  sánta lett.  Embertelen fájdalmakat élt át az elmúlt években. Aztán a jóisten egy háziorvos képében mégis csak szólt hozzá: „Menjen el Embey doktorhoz!” Azóta hozzájár és elkezdett szépen javulni az állapota. A kezelés pontos mibenlétét, módszereit, ha megbocsátják, nem írom le, az nem tartozik egy amatőr tolla alá.

Az viszont igen, hogy arra a kérdésre, melyet B. Király Györgyi intézett hozzá, mit válaszolt.

- Doktor úr! Elfogadják az orvosok a fájdalmat vagy hisztériának tartják?

A végzet asszonya

Olvasson  Marie-Felicité  Denise Moke-ról!

”Női-lélek? Férfi-sors? Egy végzett asszonya a XIX. századból – Marie-Félicité-Denise Moke zongoraművészről.” A Budapesti Pszichiáterek Clubja legutóbbi estjének címe , ahogyan látják: nagyon vonzó és  nagyon hosszú. Rohantam is meghallgatni, bár életemben nem hallottam Marie-ról,  a végzet asszonyáról.

Gábor S. Pál zeneszerző-pszichiáter előadása előtt Füredi professzor felvezetőjében elmesélte, hogy megkérte az előadót, hogy miről ne beszéljen. Ilyen intelmeket intézett hozzá, hogy  „Ne beszélj a zenéről, ne beszélj a betegségről, inkább beszélj a szerelemről, a féltékenységről,  a megcsalásról,  jöjjön a krimi!”

Az intelmekre egyébként valóban szükség volt, mert ha Gábor S. Pál szót kap, akkor – akárcsak egy számítógépből- ömlik belőle a rengeteg adat, információ Mint ahogy ezen az estén is. A végzet asszonya a belga zongoraiskola megteremtője volt, aki nemcsak kitűnően zongorázott, de hódítóan  szépasszony is volt. Már 18 évesen óriási sikerei voltak, így aztán nem csoda, ha 1830-ban Hector Berlioz eljegyezi. Igen ám, de három hónap hosszú idő, és amíg Berlioz koncertezik Olaszországban, a szépasszony gyorsan férjhez megy. Berlioz hazatér, dühöng, elhatározza, hogy mindenkit megöl. Rafinált terve, hogy cselédlány ruhát ölt magára,  egy levelet visz majd az imádott hölgy lakására és lelövi szerelmét,  anyját, a csábítót,  majd önmagát is.  Még a fegyvert is beszerezte,  sőt mérgeket is, ha  netán nem sikerülne  a lövés, akkor jöhet az ópium  vagy a sztrichin.

 Kor Kontroll Társaság