vissza

Hírlevél 2009. november 12

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.

Hétvégén Gyomaendródre utazik a Kor Kontroll Társaság

CSEPPET SE SZÉGYELLD!
Inkontinencia nap Gyomaendrődön

A rendezvényre a belépés ingyenes!
Helyszín: Gyomaendrőd
Endrődi Közösségi Ház
                              Blaha Lujza u. 21.

                     Időpont: 2009. november 14 szombat 9.30

Ne szégyelld, inkább kezeltesd!

Ismét itt van a kevéssé ismert brüsszeli pisilő kislány.. A képből is következik: rendezvényünk megint az inkontinenciában szenvedőknek szól, életminőségük javítása, önbecsülésük helyreállítása érdekében. Ha Békésben jár, látogassa meg az egészséges életet népszerűsítő, orvosokból, művészekből álló Kor Kontroll Társaság inkontinencia rendezvényét november 14-én Gyomaendrődön.

Gyógyító ételek és gondolatok

Közeledik a szeretet ünnepe a karácsony, ami sokszor torkollik nagy-nagy családi ebédekbe és vacsorákba. Mit főzzünk, mit együnk, hogy ne rakódjanak ránk a fölösleges kilók, és hogy ne ártsunk az egészségünknek?
A távol-keleti szemlélet szerint az emberi szervezet energiaegyensúlyát a Yin és a Yang típusú energia áramlás tartja fenn .Az emberi szervezet „gyökerének” a bélrendszert tekinti , úgy véli, hogy egészségünk emésztőrendszerünk állapotától függ. Ezért lehetséges, hogy a különböző betegségeket / úgy,mint a középkorban a mongolok/ megfelelő diétával gyógyítsuk. Az ókori Görögországban Hippokratesz így oktatta tanítványait: „A táplálkozásban keressétek gyógyulásotokat!”Jóval később George Oshawa és Michio Kushi a tradicionális japán étkezés alapján dolgozta ki a Yin-Yang egyensúlyt optimálisan szolgáló étkezést, amelyet makrobiotikának neveztek el.

Ugyanilyen szelíd gyógymód a Sprituális Válasz Terápia. Segít abban, hogy átválogassuk tudat alatti elménk tartalmát- olyan, mint egy óriási számítógép- hogy megtartsuk ami jó, pozitív és építő, kidobáljuk ami felesleges. Hogy legfőképpen pozitív kijelentésekkel programozzuk a tudat alatti elmét, és így aktiváljuk a pozitív eszméket, gondolatokat. A Spirituális Válasz Terápia a tudatalatti programokban kutatva keresi meg és távolítja el azokat az elemeket, melyek a felszabadult, egészséges és boldog életvitelben gátolnak bennünket. Orvos vendégünk a brazíliai esőerdőben szerzett legfrissebb SVT tapasztalatairól is beszámol. A receptek és izgalmas gondolatok mellé operamuzsikát is hallgathat, ha velünk tart.

Vendégek:

  • Sebestyén Szilvia a Makrobiotikai Központ igazgatója
  • Dr. Bakanek György életmód-tanácsadó
  • Csák József operaénekes

Helyszín: Pallas Páholy
                 V. Alkotmány u 15

Időpont: 2009. november 27. péntek 18 h.

November végi összejövetelünket egyben Mikulás partinak is szánjuk, ezért most is arra kérjük, mint tavaly: hozzon valami aprócska ajándékot/ könyvet, kozmetikumot, virágot, terítőt stb./ magával, amivel majd egymásnak szerzünk örömet.

Szeretettel várja: a Kor Kontroll Társaság! 

Megjelent a MOTESZ állásfoglalása a H1N1-ről

Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége

ÁLLÁSFOGLALÁS

A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége Szövetségi Tanácsülést tartott, ahol napirendi ponton kívül tárgyalta a H1N1 influenza pandémiával kapcsolatos kérdéseket. Magyarországon mind a lakossági, mind pedig a szakmai információk ellentmondásosak voltak az elmúlt időszakban és ezért a felmerülő kérdésekre adott érdemi válaszok értéke csökkent, hiteltelenné vált. Ezért a szakmai társaságok képviseletében a MOTESZ a következő állásfoglalást hozta:

A világon H1N1 influenza járványveszély, egyes helyeken már járvány van. Magyarország Európa országaihoz hasonlóan veszélyeztetett ország a H1N1 járvány vonatkozásában. Ezért kiemelten fontos tudni, hogy a járvány kialakulásának megelőzésére egyetlen lehetséges mód a védőoltás és a kellő számú oltott ember. Ehhez megfelelő lakossági átoltottsági arány szükséges. A magyar oltóanyag az Egészségügyi Világszervezet és az európai szakmai szervezetek véleménye alapján is a legjobbak közé tartozik az egész világon. Jelentős erősségű a hatása, csekély mértékű a mellékhatása. Egyszeri adással elégséges védelmet jelent, mert egyaránt tartalmazza a vírus felszíni és belső antigén-struktúráját.

Hogyan védekezzünk a H1N1 ellen?

Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás, vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.

Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben. Ezen hasznos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé.

  1.  kezmosas.jpgGyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)
  2. El a kezekkel a szádtól” módszer. Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)

Zsóka és a szeretet energiája

A középkorban mágusnak nevezték volna. A kicsit harciasabbak tán boszorkánynak. Mindezt azzal vívta volna ki, hogy a kezéből árad az energia. A mellkasán meg ott marad a mobiltelefon, vagy a parfümös üveg. Olyan, mint egy élő mágnes.

Halász Zsókát akkor vettem szemügyre, amikor a Korkontroll Társaság estjén, - ahol csupa alternatív gyógyító ült az asztal körül – a mellkasára tett egy mobiltelefont és az nem esett le.

Akkor megbeszéltük, hogy felkeresem, és személyesen győződök meg képességéről. Így is lett, és amint megyek befelé hozzá a kertkapun, látom, hogy seprűvel a kezében akkurátusan tisztítja a bejárati utat. Meglát, nem dobja el a seprűt, befejezi. Én meg végigvárom Mázli kutyával, míg minden a helyére kerül. Aztán csak leülünk egy kicsit beszélgetni.

- Ha jól tudom 1992-ben változott meg az életed, azóta reikizel.

- Sokkal előbb. 1988-ban meghalt az anyám és mivel rossz gyászoló vagyok, először összeomlottam, aztán azt mondtam, hogy mehetek egy új élet felé. Túl sok empátia szorult belém, ha gyerekkoromban felolvasták az Ali babát, 40 fokos ideglázat kaptam, a Tamás bátyánál 41 fokosat. Nem is tudom, mikor váltottam, hiszen világ életemben ezt csináltam, csak a kilencven években hivatalossá is tettem. Végig próbáltam minden mást is, elvégeztem az agykontrollt, bioenergetikát, az extraszenzorikát, mire rátaláltam a reikire.(Szemben ülünk egymással és Zsóka egy laza mozdulattal a térdemre tette a kezét.)

- Hű de forró a kezed!

 Kor Kontroll Társaság

Partnereink