vissza

Hírlevél 2009. május 4.

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.

Jöjjön május 7-én a Duna Palotába!

Inkontinencia nap a Duna Palotában.
1081 Budapest Zrínyi u 5.

Időpont:
2009.május 7. csütörtök.

„Csipp, csepp, egy csepp, öt csepp, meg tíz…..”
Magyarországon becslések szerint 600 000 ember gyarapítja a könnyű, vagy a súlyos inkontinencások  táborát. Hogy hol vannak ők? Elbújnak, mert még mindig szégyellik.

Mi baja a kövér királynak?

Tudják, mi okozza a királyok betegségét, vagyis a köszvényt? A magas húgysavszint. Csakhogy valami mást is okoz. Valamikor két évszázaddal ezelőtt kezdődött a történet, amikor felfedezték, hogy a magas vérnyomásban szenvedő emberek gyakrabban köszvényesek, illetve,  hogy a köszvényesek között több a hipertóniás. Tehát a magas húgysavszint: egyben a szív- és érrendszeri betegségek „előszobája” is.

Nézze meg a Kor Kontroll perceket!

  • Adás
    • Hálózat Televízió 2009. május    8. 13:30 óra.
  • Ismétlések
    • Hálózat Televízió 2009. május  10.   6:30 óra.
    • Hálózat Televízió 2009. május  11.   7:00 óra.
    • Hálózat Televízió 2009. május  13 .14:00 óra

Mi újság a „nyőckerben”?

A Korkontroll Társaság Kesztyűgyári összejövetelén találkoztam Dr. Dénes Margittal először.  Annyi közérdekű információt osztott meg a hallgatósággal, hogy közelebbről is kíváncsi lettem rá. Orvosként  ugyanis az egészségügyi ágazat tartozik az alpolgármester asszonyhoz.
Miután elvégezte az orvosegyetemet, az Onkológiai Intézetben tette le a szakvizsgát. Később hosszú ideig (26 év) dolgozott háziorvosként, mellette egyidejűleg mentőorvosként. 1998-tól önkormányzati képviselő ,  2006-ban a Fidesz-frakció őt jelölte alpolgármesternek.

 

Remek onkológus, büszke apa…

Dr. Kásler Miklós  , az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója  Sárváron járt a Tinódi Lantos Sebestyénről elnevezett gimnáziumba.

- Ez a kiváló gimnázium azért viseli Tinódi Lantos Sebestyén nevét, mert vándorlásai közben gyakran lelt menedéket Nádasdi Tamás nádor sárvári várában, ahol egyébként az első magyarnyelvű könyvet nyomtatták. (Erdősi Szilveszter János). Tinódi érdeme az volt, hogy szinte reménytelenül nehéz helyzetben, fáradhatatlanul gyűjtögette a híreket, megörökítette az eseményeket, és hozzájárult a középkori magyar kultúra fejlődéséhez, töretlen optimizmusával, a túléléshez. Minden esemény elmúlik, feledésbe merül, ha nincs aki megörökítse.

Kopogtató

Szíves figyelmébe ajánljuk új rovatunkat a kopogtatót. Várjuk ötleit portálunkról, filmjeinkről, rendezvényeinkről, de bármilyen észrevételét megoszthatja velünk. Szóljon hozzá témáinkhoz, de személyes élménybeszámolóit is várjuk. Dohoghat, vagy örülhet, kíváncsiak vagyunk önre!

 Kor Kontroll Társaság