vissza

Hírlevél 2009. június 29.

Részletekért kattintson a címre, vagy keresse fel a www.korkontrolltarsasag.hu oldalt.
 

Időjárás előrejelzés

Kedves Barátunk!

Portálunk új szolgáltatással bővült. Ha ön kíváncsi a fronthatásra, a biometerológiára, a széljárásra, a vízállásra, vagy éppen a közlekedési viszonyokra, kattinrson az időjárás előrejelzésre!

Szakadó esőben az Orczy kertben…

2009. június 13., szombat

Akik szombaton eljöttek az Orczy kertbe, egészen biztosan nem bánták meg. Fantasztikus látvány volt például, amikor Pintér Tibor a Komáromi Lovas Színház tagja egy musical betétdal éneklésekor lóra pattant, de legalább ennyire hatásos, hogy a zuhogó eső ellenére a színpad előtt maradtak fellépése nézői, kölcsönösen buzdítva egymást.

Munkában a BMC

2009. június 25., csütörtök

Az orvosokból, művészekből álló Kor Kontroll Társaság június 6-i családi egészségnapján a Ne légy a rabja! című nyílt napon színészek, művészek, sportolók és persze remek szakemberek hívták fel a figyelmet káros szenvedélyeinkre -alkohol, dohányzás, szerencsejáték- továbbá tippeket adtak a megelőzésre a fővárosi Orczy kertben.

Isztambuli randevú a köztársasági elnökkel

Dr. Széchenyi Kornél 38 éves, folyékonyan beszél angolul-franciául és vagy száz tréningen vett részt. Elvégezte a közgázt, az orvos egyetemet és most beavatja önöket a Diaverum  rejtelmeibe.

- A Diaverum egy név, melynek két fontos jelentése van. Az első a dia, a főtevékenységünkre utal, azaz a dialízisre, és jelzi, hogy mi kizárólag vesepótló kezelésekre koncentrálunk. A második rész verum, jelentése latinul igazság. Ily módon az új név a vállalatunkra jellemző tisztességet, áttekinthetőséget és a megbízhatóságot szimbolizálja. Ezek a jellemzők a páciensekhez és a partnereinkhez fűződő viszonyunkra is érvényesek.

- Új nevet mondott.

- Igen, mert korábban Gambro Healthcare voltunk, ami a világ egyik vezető szolgáltatójaként működött az elmúlt 15 évben. Tevékenységünk 14 országra terjed ki és több, mint 13 ezer pácienst szolgáltunk ki. Ennyit a névről. A Diaverum tisztában van a krónikus vesebetegség valamennyi ismérvével. Éppen ezért a klinikákon dolgozó egészségügyi szakemberek személyre szabott kezelést alkalmaznak. Mi, röviden összefoglalva a hozzáértést és a gondoskodást nyújtjuk ahhoz, hogy az orvosok a lehető legtökéletesebb eszközökkel gyógyítsák a betegeket. Ugyanakkor nemcsak a szakorvosi ellátás terén nyújtunk segítséget, hanem azzal is, hogy mélyebb, emberi kapcsolatokat alakítunk ki a gyógyítókkal és a páciensekkel egyaránt. Ez a kombináció az a speciális „érintés”, mellyel csak mi rendelkezünk. A Diaverum-érintés kifejezi azt az egyensúlyt, amelyre törekszünk, a racionalitás és az érzelmi kapcsolat között.

A szépség, a jóság és a többiek…

Dr. Szüle Endre urológus már egészen fiatal korában ismertette a béta-2 mikroglobulin izotópok diagnosztikáját, azaz felderítette a vesegyulladásokat.

- Még egyetemi hallgató voltam, amikor országos versenyen indultam. Egyetemi tanulmányaim előtt izotóp laboratóriumi asszisztensként dolgoztam Szomor László tanár úr kemény kezei alatt. Köves Sándor követte első főnökömet, aki a vesegyulladások izotópos elkülönítő kórismézését bízta rám. Így jutottam el a béta-2 mikroglobulin meghatározásához és ez ma is működik. Ez egy igen érzékeny, de pontos diagnózist garantál a vesegyulladások felderítéséhez. Az elvégzett mérések évekig a fiókban hevertek, amikor a tudományos diákköri munkában évfolyam-első barátnőm (később feleségem és gyermekeim anyja ) rábeszélt, hogy országos diákköri konferenciára előadással nevezzek be. Diákat készítettem, előadást írtam. A nyilvános előadást elképesztő izgalommal tartottam meg. Azt hittem, hogy meg se fogok tudni szólalni! A zsűri nem pontozott a legjobbak közé, de a rendezvény legvégén a szeretett és tisztelt Dr. Romhányi György Professzor csak annyit mondott: „ az urológus gyerek nagyon tetszett!” Ez nekem ma is lendületet ad. Ő a példaképem. A világ erős példaképek nélkül nem létezhet.

 Kor Kontroll Társaság