vissza

Van önnek háziorvosa?

márc
5
2009

Tudta, hogy a háziorvos már gyorsteszteket is használhat, hogy kényelmesebbé tegye páciensei életét? Persze abban a körzetben ahol van. A magyar egészségügyre egyre inkább jellemző az elvándorlás.  Svédországban már léteznek olyan egészségügyi intézmények, amelyekben egész osztályokon kizárólag magyar orvosok, nővérek, egészségügyi szakemberek dolgoznak.
A lemorzsolódás tehát mindennapos nemcsak a kórházi, de a háziorvosok körében is.  A helyzetet tovább bonyolítja, hogy a hátrányos helyzetű kistelepülésekre pláne nem szívesen mennek az orvosok.  Akadnak olyan kistérségek, ahol a madár sem jár, nemhogy háziorvos. Ön mit szólna, ha olyan körzetben betegedne meg, ahol nincs háziorvos? Hogyan próbál segíteni ezen a helyzeten a Praxis program?
Mit jelent  „  Az egészség házhoz jön” szlogen?
Hol, melyik kistérségben a legmagasabb a tartósan betöltetlen körzetek száma? A háziorvosok átlagéletkora 52 év feletti, és vannak olyan megyék, ahol a 60 év feletti háziorvosok aránya elképesztően magas. Elöregedőben a szakma? 
Erről beszélgetünk következő televíziós felvételünkön.

Helyszín: Pallas Páholy Budapest  V. Alkotmány u 15.
Időpont:   2009. március  5 . csütörtök   18 óra
Vendég:

  • Dr. Vojnik Mária   államtitkár
  • Dr. Balogh Sándor  az OALI főigazgatója
  • Dr. Tasy Péter  Mezőfalvi háziorvos

Moderátor: B.Király Györgyi

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

ápr
2
2009

Van önnek háziorvosa?

Örülne, ha háziorvosa megkímélné a laboratóriumokba járkálástól? Mire jó a mikroalbumin teszt, és mire jó székletvér vizsgálat? Nézze meg a Kor Kontroll Perceket!

Partnereink