vissza

Ne légy a rabja!

jún
6
2009

Családi nap az Orczy kertben!

 

„Mindnyájan tudjuk,
hogy a túlzásba vitt jó dolog – rossz dolog!”

Todd G. Bucholz idézete az alkoholra, a dohányzásra és a szerencsejátékra is vonatkozik. Az orvosokból, művészekből álló Kor Kontroll Társaság rendezvénye segíteni próbál fiatalnak és idősebbnek abban, hogyan előzze meg, hogyan számoljon le a szenvedélyekkel, illetve hogyan tegye jobbá, hosszabbá, egészségesebbé életét.
A főváros szívében elterülő Orczy kertben, egy több ezer főt megmozgató sport és szórakoztató családi eseményre várjuk  június 6-án 10 órától 17 óráig.

  

legy.rabja.jpg

A Ne légy a rabja! című  nyílt napon színészek, művészek, sportolók és persze remek szakemberek hívják fel a figyelmet káros szenvedélyeinkre -alkohol, dohányzás, szerencsejáték- továbbá tippeket adnak  a megelőzésre, beszámolnak a leszokást segítő módszerekről, készítményekről.

Évente világszerte 14 millió ember hal meg alkoholos máj miatt. A mértéktelen italfogyasztás hazánkban néha valóságos társasági virtus, ennek következtében növekszik a májcirrózisban és májkarcinómában, vagyis májzsugorban és májrákban megbetegedettek száma. Az alkohol „öl, butít és nyomorba dönt”- tartja egy régi magyar mondás. Tény, hogy mérgező hatása számos zavart okoz a szervezetben, hiszen nagy mennyiségben az alkohol méreg. Ha tartósan többet iszunk, jön az alkoholos cirrózis, de nem ritka a hasnyálmirigy gyulladás sem, ami fiatal korban végzetes kimenetelű is lehet.  Legalább ilyen káros a cigaretta, hiszen Magyarországon évente 28.000 ember hal meg dohányzás következtében. A magyar férfiak tüdőrák-halálozásában világelsők vagyunk, a női tüdőrák-halálozásban miénk az európai második hely. Ezzel a szenvedéllyel legalább 25 betegség hozható összefüggésbe, ráadásul a rendszeres dohányzás növeli a korai halálozás kockázatát, 20-25 évvel rövidíti meg a dohányos élettartamát. És ne feledkezzünk meg a játékszenvedélyről sem.

Idehaza körülbelül százezer ember küszködik vele, ők azok, akik lopnak, sikkasztanak, elkártyázzák a házukat, a feleségüket, szenvedélyük rabjává válva.

A családi egészségnapon tűzzsonglőrök,  új szűrővizsgálatok/ stressz mérés, antioxidáns mérés/ várják, de ott lesz Karda Bea,Koós János,  Szentgyörgyi Rómeó, szkander világbajnokaink, Tai-csi bemutató Duan Si Fuval,   és persze a legjobb orvosoktól kérhet tanácsokat.

Jöjjön Június 6- án szombaton az Orczy kertbe!

júl
2
2009

Ne légy a rabja

Az alkohol „öl, butít és nyomorba dönt”- tartja egy régi magyar mondás. Tény, hogy mérgező hatása számos zavart okoz a szervezetben, hiszen nagy mennyiségben az alkohol méreg.

Partnereink