vissza

EGÉSZSÉGÜNKRE!

szept
23
2012

MEGHÍVÓ ORSZÁGOS RECEPTVERSENY MEGHIRDETÉSÉRE

Az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem számos betegség kialakulásának forrása: cukorbetegség, magas vérnyomás, szív –és - érrendszeri betegségek ízületi bántalmak stb.
A 2-es típusú cukorbetegek többletsúlya például évekkel, évtizedekkel megelőzi a betegség kialakulását. Szomorú tény, hogy a magyar lakosság kétharmada számít túlsúlyosnak vagy elhízottnak. Az elhízás előfordulásának növekvő trendjét csak társadalmi összefogással lehet megállítani. Ezért ír ki országos receptversenyt a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyünk a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szól.
Jeles alkalom lehet mindenkinek a számára, aki szívesen süt - főz, ugyanis a versenyzők segítségével keressük Magyarország legegészségesebb, és egyben legfinomabb ételeit!
Lehet édes vagy sós, meglepő vagy hagyományos, rafinált vagy egyszerű: a lényeg: igazi gasztronómiai varázslat részesei szeretnénk lenni. A megkötés csak annyi: hogy testsúlymegőrző, testsúlycsökkentő recepteket várunk, azaz szeretnénk, ha a jelentkezők kicsit másképpen tüsténkednének a konyhában. És azt is szeretnénk, ha receptjeikkel bebizonyítanák, hogy egyszerűen is lehet nagyon egészséges, ínycsiklandó kalóriacsökkentett fogásokat készíteni, egy kis odafigyeléssel.
Sajtótájékoztatónkon ismertetjük a pályázati kiírást, az elbírálás szempontjait, bemutatjuk a zsűri tagjait, elnökét és társelnökét, a receptek benyújtásának határidejét és persze a nyertesek díjazását.

Helyszín: a Szent Imre Oktató Kórház Littman terme / A épület 4. emelet / (XI. Tétényi út 12-16)
Időpont: 2012. szeptember 25. kedd 10:00
Résztvevők:

  • Dr. Bedros J Róbert főigazgató főorvos, a MOMOT elnöke ,
  • B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke
  • Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója,
  • Dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed Kiadó igazgatója,
  • Dr. Pados Gyula a MOMOT főtitkára ,
  • Dr. Nagy Erzsébet diabetológus főorvos valamint
  • Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnok.
  • Moderátor: Bulla Bianka

Kérjük, tájékoztassa olvasóit, hallgatói, nézőit kezdeményezésünkről!