vissza

„CSEPPET SE SZÉGYELLD!”

okt
9
2009

pisilo.kislany.jpgInkontinencia nap 2009. X. 9.

A rendezvényre a belépés ingyenes!
Helyszín: Csekonics Palota 1088 Budapest, Múzeum utca 17.

 

 

 

 

 

 

Ne szégyelld, inkább kezeltesd!

Ismeri Ön a Brüsszel jelképévé vált Manneken Pis, vagyis pisilő kisfiú szobrát? Akkor ismerkedjen meg párjával, a kevéssé ismert ugyancsak brüsszeli pisilő kislánnyal. A képből is következik: rendezvényünk az inkontinenciában szenvedőknek szól, életminőségük javítása, önbecsülésük helyreállítása érdekében. Előfordult már Önnel, hogy prüszkölt, vagy nevetett egy nagyot, és azon kapta magát, hogy bepisilt? Vagy olyan hirtelen tört önre egy intenzív, vizelési inger, hogy attól félt nem éri el időben a mosdót? Ha igen, látogassa meg az egészséges életet népszerűsítő, orvosokból, művészekből álló Kor Kontroll Társaság inkontinencia rendezvényét a Csekonics Palotában október 9-én.

A „szégyenbetegségről” azaz a vizelet visszatartási zavarról szólunk. Arról a betegségről, amelyben  több , mint 600 ezer ember szenved ma Magyarországon. Háromból kettő azonban nem fordul orvoshoz, és aki igen, általában az is több éves várakozás után, csak akkor, ha mindennapossá válik a probléma. Az ok pedig az, hogy a betegséget a legtöbben szégyellik, ami – bár nem helyes -, de végül is érthető, hiszen a betegek az egyik első illemszabályt „szegik meg”, amivel gyerekkorukban a szocializáció során találkoztak: nem pisilünk be. Pedig nem érdemes szenvedni, mert a betegek életminősége viszonylag egyszerűen jelentős mértékben javítható. Tabukat döntögetünk,  tévhiteket számolunk  fel,  bízva abban, hogy most is- mint előző inkontinencia napunkon- megnyílnak majd a résztvevők. Bebizonyítjuk, hogy legalábbis a család és a barátok előtt nem kell titkolóznia az inkontinenciában szenvedő betegnek ,  érdemesebb bevallania,  hogy kicsit gyakrabban kell felkeresnie  a mellékhelyiséget. Felhívjuk a figyelmet a gáti torna és az intim torna fontosságára. Sőt, be is mutatjuk! Az inkontinenciáról készített  felmérésekből kiderül, hogy az érintettek nyíltan válaszolnak orvosuknak ha rákérdez intim testrészük állapotára, de maguktól nem hozzák szóba.  Inkább leplezik, házi praktikákkal, bulvár lapokban olvasott csodaszerekkel kísérleteznek. Pedig a betegség gyógyítható!

Rendezvényünkön lesz Karda Bea koncert, intim torna, sok-sok szűrővizsgálat és tombola. A meghívott orvosok szívesen adnak tanácsot az érdeklődőknek. Többek között arról, hogy a vizelet-visszatartási zavarok és a hólyagtúlműködés eredményesen kezelhető gyógyszerrel, műtéttel vagy egyéb konzervatív terápiával. Annyira sikeresen, hogy a betegek egy része még a kellemetlen pelenkától is megválhat a kezelés hatására.

B.Király Györgyi
a Kor Kontroll Társaság
elnöke

Dr.Szüle Endre
az Inkofórum
elnöke

Program

9.30 - 9.40 Megnyitó és köszöntők

A nap házigazdája: Bulla Bianka és Magony Szilvia

9.40 - 11.15 Beszélj róla! / az inkontinencia típusai, kezelésük /

Résztvevők:  Dr. Szüle Endre az Inko Fórum elnöke, Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója Dr. Hamvas Antal a Magyar Kontinencia Társaság főtitkára, Dr. Majoros Attila urológus, Dr. Koóshutás Piroska szülész-nőgyógyász
Moderátor: B. Király Györgyi és Magony Szilvia

11.15 -11.55 A jól működő gátizomzat hatalom!

Intimtorna Bajnai Mártával
Moderátor: Magony Szilvia    

Közben. 11.15 - 12.00 Sajtótájékoztató

Moderátor : Bulla Bianka

12.00 - 13.00Karda Bea koncertje

Moderátor: Bulla Bianka

13.00 - 13.40 Nem szégyellem!

Horváth Mónika pszichoterapeuta, valamint a rendezvényen résztvevők beszélnek kendőzetlenül betegségükről és kezeléséről
Moderátor: Bulla Bianka és Magony Szilvia

13.40 - 14.10 Tai-csi bemutató Shifuval a Shaolin Kungfu mesterével

Moderátor: Bulla Bianka

14.10 - 14.30 Tombola sorsolás

Tombola nyeremény: az inkontinencia kezelésére használatos eszközök, DVD-k, könyvek
Moderátor : Magony Szilvia

 

Közben szűrővizsgálatok:     Stressz mérés
                                                     Véroxigén mérés
                                                     Testzsír összetétel
                                                     Vércukor
                                                     Antioxidáns mérés
                                                 
Főtámogató: ASTELLAS
Támogatók:  Iránytű Mérnöki Iroda
                        Empátia Biomed
                        Mona Bt.
                        Noni, Ayurvédaház)
                        Makrobiotikai Központ
                        Fresenius