vissza

Zöldséges csirkecombok gyömbéres, fokhagymás karfiolrizzsel Kokavecz Katától/ Autoimmun mentor program/

júl
1
2021

Ma egy gyors csirkecombból készült egytálételt hoztam neked, mellyel támogathatod immunrendszeredet. A gyömbér és a fokhagyma kiválóan támogatja szervezetedet, amire most mindenkinek szüksége van. Fogyaszd  a csirkecombot fokhagymás, gyömbéres karfiolrizzsel, és friss salátával.

HOZZÁVALÓK

  • 4 db csirkecomb
  • 2 db közepes cukkini
  • 25 dkg sárgarépa szeletelve
  • 50 dkg daikon retek szeletelve
  • 1 evőkanál oliva olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 hüvelyknyi friss gyömbér reszelve

ELKÉSZÍTÉS

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A csirkecombokból távolítsuk el a csontokat és szedjük le a bőrét, töröljük szárazra őket.
  3. Ezután tegyük egy kiolajozott tepsire.
  4. Szeleteljük fel a zöldségeket és tegyük a csirkecombok köré.
  5. Készítsük el a szószt. Keverjük össze az olajat, a balzsamecetet és a gyömbért, és öntsük a csirkecombokra, zöldségekre.
  6. Sózzuk meg, és süssük addig amíg a hús szép piros lesz.

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és egy aprítógépben összeaprítjuk.
Az apróra vágott hagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a karfiolmorzsát, megsózzuk és 5-6 percig pároljuk, míg a karfiol megpuhul. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Fogyaszthatjuk önmagában, vagy párolt zöldséggel összekeverve, vagy köretként hús mellé.
Önts a serpenyőbe egy evőkanál olívaolajat és a karfiol felét. Rázd át vagy keverd át, és vedd le a lángot közepesre.
Kevergetve, fedő nélkül kb. 5 perc alatt elkészül.
5 perc alatt enyhén roppanós lesz, de már egyáltalán nem nyers. Ha puhára szereted, akkor főzd még 2-3 percig.
Csak tálaláskor sózd, mert különben levet ereszt, és szintén túl vizes lesz.

Partnereink