Hozzávalók:
a mártáshoz:
Elkészítés: A túrót villával összetörjük, sózzuk, hozzákeverjük a tojásokat és a zabpelyhet,jól összedolgozzuk,majd behűtjük fél órányi időre. Vizet forralunk,gombócokat formázunk a masszából, majd a forrásban lévő vízbe tesszük 5 percig főzzük, leszűrjük. Kókuszzsírt hevítünk serpenyőben, melyben a zabkorpát megpirítjuk, a gombócokat még langyosan ebbe forgatjuk. Petrezselymes joghurtos mártással tálaljuk.
Zabpehely és zabkorpa fogyasztása jótékony az emésztésre, egészségre gyakorolt hatása kedvező, mint szív és érrendszer, mint cukorbetegség például.
A túró alacsony kalória tartalmú, számos vitamin, ásványi anyag van benne, kalcium forrás.
A petrezselyem fogyasztása szintén kedvező.
Jó étvágyat!
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen