vissza

Védtelen férfiak

aug
19
2021

Jó a cím? Tényleg nem a nők a védtelenek? A férfitest működéséről, a férfiak lelkéről, értékrendjéről beszélgetünk Dr. Erdei Edit urológus- andrológussal, Bedő Imrével, a Férfi klub megalapítójával , Skype-on keresztül pedig Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóval.
A védtelen férfiak fogalmat először 2006-ban használta Kopp Mária orvos, pszichológus, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének alapító igazgatója Évtizedekig vizsgálta a magyar népesség életminőségét, a testi és lelki egészség összefüggéseit. 2006-ban arra hívta fel a figyelmet, hogy a környező, volt szocialista országokban élők is hasonló társadalmi, gazdasági változásokon mentek keresztül, mint mi, mégis, itthon óriási a középkorú férfiak halálozási aránya. Ennek hátterében a Védtelen férfiak gazdasági lemaradottságának érzése lehet, ami a férfiak önértékelésében komoly stresszt okoz, hiszen nem tartja elég értékesnek magát, ha a családját nem tudja megfelelő színvonalon eltartani. „Magyarországon különösen jellemző, hogy ha a nők rossznak tartják az anyagi helyzetüket, abba a férfiak halnak bele.”

Milyenek a mai adatok 14 esztendő elteltével?
Amiről beszélünk még: mit mutatnak a meddőségi statisztikák? A férfi, vagy a nő miatt késik a gyermekáldás? A mai világban az apa egyre kevesebb szerepet kap a gyermeknevelésben, ez milyen hatással lehet a gyermekekre? Kiss Gergely 3 lány apukájaként biztosan tudja hogyan kell gyermeket nevelni, hogyan kell segíteni anyának, és mi lehet a férfi nő harmónia, a férfi nő szövetség alapja.
Bedő Imre erdélyi közgazdász, ahonnan jött: ott egy faluban közösség van, a szó nemes értelmében. Mit hozott magával az édesapja és a nagyapja értékrendjéből? Edittel-nő létére- merevedési, ejakulációs zavarokról, meddőségi gondokról beszélgetnek páciensei, és persze a megoldást is tőle várják.

Partnereink