Harcsa Dubarry módra francia burgonyával
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
A harcsafilét tetszőleges szeletekre kell vágni, meg kell sózni (ízlés szerint). Aztán úgy, mint a natúr szeletet meg kell lisztezni, majd a halszeleteket pár perc alatt át kell sütni kevés olajon. A megsült halszeletet már rakhatod is a tepsibe, erre kerül a főtt karfiol és a besamelmártás.
A karfiolt (brokkolit) közben meg kell főzni sós vízben. Ha kihűlt a halszeletekre rá kell helyezni, majd be kell kenni a karfiolt (brokkolit) a besamelmártással, ami elég sűrű legyen, nem legyen folyós.
Besamelmártás:
1-3 evőkanál vajon kell megmelegíteni a lisztet/ lehet teljes kiörlésű/ kb. 3-4 kanálnyit, majd csomómentessé kell keverni úgy, hogy közben meleg tejet kell hozzáönteni (kb fél liter). Amikor jó sűrű akkor van készen. A végén 1 tojás sárgájával lehet még megszínezni.
A besamelmártással meg kell kenni a karfiol (brokkoli) szeletet, kis kalapkákat kell rá helyezni, majd ezt be kell rakni a sütőbe és 180-200 fokon kell sütni. A reszelt sajtot csak a végén kell a besamel tetejére rakni, mert 10-15 perc alatt megbarnul.
Francia burgonya
Hozzávalók 4 személyre:
5-6 db közepes méretű burgonya
só, ízlés szerint fűszerek
1 evőkanál vaj
A burgonyát megpucoljuk, kettévágjuk hosszában.
A burgonyát be kell vagdosni keresztben kb 2 cm szélességben, de nem kell teljesen végigvágni. Sózzuk, fűszerezzük, a vágásokba vajat kenünk.
A félig kész sült hal mellé betesszük a sütőbe és fólia nélkül pirosra sütjük.
Mészáros Tünde
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen