vissza

Várjuk receptedet október 22-ig!

aug
26
2020

Harcsa Dubarry módra francia burgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg afrikai harcsafilé,
  • 1 kis fej karfiol és/vagy brokkoli,
  • étolaj,
  • só,
  • bors,
  • vaj,
  • liszt,
  • tej,
  • tojás,
  • reszelt parmezán sajt a tetejére

Elkészítés:
A harcsafilét tetszőleges szeletekre kell vágni, meg kell sózni (ízlés szerint). Aztán úgy, mint a natúr szeletet meg kell lisztezni, majd a halszeleteket pár perc alatt át kell sütni kevés olajon. A megsült halszeletet már rakhatod is a tepsibe, erre kerül a főtt karfiol és a besamelmártás.
A karfiolt (brokkolit) közben meg kell főzni sós vízben. Ha kihűlt a halszeletekre rá kell helyezni, majd be kell kenni a karfiolt (brokkolit) a besamelmártással, ami elég sűrű legyen, nem legyen folyós.

Besamelmártás:
1-3 evőkanál vajon kell megmelegíteni a lisztet/ lehet teljes kiörlésű/ kb. 3-4 kanálnyit, majd csomómentessé kell keverni úgy, hogy közben meleg tejet kell hozzáönteni (kb fél liter). Amikor jó sűrű akkor van készen. A végén 1 tojás sárgájával lehet még megszínezni.
A besamelmártással meg kell kenni a karfiol (brokkoli) szeletet, kis kalapkákat kell rá helyezni, majd ezt be kell rakni a sütőbe és 180-200 fokon kell sütni. A reszelt sajtot csak a végén kell a besamel tetejére rakni, mert 10-15 perc alatt megbarnul.

Francia burgonya

Hozzávalók 4 személyre:
5-6 db közepes méretű burgonya
só, ízlés szerint fűszerek
1 evőkanál vaj

A burgonyát megpucoljuk, kettévágjuk hosszában.
A burgonyát be kell vagdosni keresztben kb 2 cm szélességben, de nem kell teljesen végigvágni. Sózzuk, fűszerezzük, a vágásokba vajat kenünk.
A félig kész sült hal mellé betesszük a sütőbe és fólia nélkül pirosra sütjük.

Mészáros Tünde