vissza

Van egy története?

dec
27
2013

Ajánlja kedvenc praxisát! Immáron negyedszer indult útjára „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázat. Ha kedveli háziorvosát és a vele együtt dolgozó nővért, írja meg történetét. Reméljük Ön is úgy dönt, hogy ajándékot nyújt át háziorvosának! Nem kell hozzá 5 percnél több. Csak rákattint a www.azevpraxisa.hu portálra, elolvassa a pályázati kiírást, leírja kedvenc sztoriját és névvel - címmel elküldi ajánlását nekünk .A zsűri tagja Csongrádi Kata színművész-író is. Bár sokan vitába szállnának vele, úgy véli nem sikerült felzárkóznia a sikeresekhez. Megtanulta viszont a negatív energiákat pozitív erővé alakítani. A pályázatról meg úgy véli, hogy a mindennapi hősöket támogatni kell.

- Édesanyám arra tanított, hogy az életben a legfontosabb az egészség, a jó emberi kapcsolatok és hogy mindig legyenek terveink, Apukám pedig azzal bocsátott utamra, hogy ha a szívem szavát követem, akkor nem fogok csalódni. Mégis csalódtam.

Lázadó korszakomban első dolgom volt felülbírálni a bölcsességeiket, mondván, hogy frissdiplomás színészként nekem senki ne dirigáljon. Mivel láttam, hogy az érvényesülés érdekében némelyik kollegám végigdorbézolva az éjszakákat rengeteg olyan szakmai „barátságot” köt, aminek köszönhetően egyik szerep után kapja a másikat, megpróbáltam felzárkózni az úgynevezett „sikeresekhez”. Sikertelenül. Bármennyire igyekeztem görcsösen megfelelni az „elvárásoknak”, mindig kilógott a lóláb: az alkohol nem dobott fel, legfeljebb elálmosodtam tőle, a cigizésnél kiderült, hogy kocabagós vagyok és nem voltam partner, ha ócsárolni kellett másokat. Nem csoda, ha az elitnek vélt csapat tagjai egy idő után kinéztek maguk közül.

Magamra maradtam és annyit sírtam, hogy végül belebetegedtem. Egy súlyos műtét szinte rákényszerített arra, hogy másképpen éljem az életemet.

Nem másokban kell keresnem a hibát, hanem önmagamban, és ha megtaláltam, fel kell tudnom építeni azt a személyiséget, akit el tudok fogadni. Sok útkeresés után a Yucatán félszigeten megismert energetizáló meditáció jelentette számomra az igazi mentális „létrát”.

Azóta érzem jól magam, amióta a Belső Nap technika segítségével harmonizálni tudom a szervezetemet és képes vagyok a negatív hatásokat pozitív erővé transzformálni. A jóságba vetett töretlen hitem tükröződik a dalaimban, a könyveimben, az általam írt színdarabokban – Sissy, Bajor Gizi, Déryné, Nofretéte, Angyali Show – és ezt adom tovább a meditációs klubokban is. Büszke vagyok az értékes emberi kapcsolataimra, és boldogságteremtő terveket szőve a szívem szavát követem…érdekes, éppen úgy, ahogy a szüleim tanították…

Emlékszel még a gyerekkori jóságos doktor bácsira?

- Gyerekkoromban sajnos csúnyán nőttek a fogaim és annyira előre álltak, hogy nem tudtam rendesen becsukni a számat. Anyukám elvitt egy mesebelien barátságos doki bácsihoz, aki felhelyezett a számba egy kellemetlen fémszerkezetet, amit éjjel-nappal hordanom kellett. Havonta jártunk vissza, hogy szűkítsen rajta, milliméterről- milliméterre beljebb kényszerítve a metszőfogaimat. Ez a művelet és a fogszabályozó viselése csöppet sem volt kellemes: nemcsak szúrt a fémpánt, és akadályozott a beszédben, hanem szörnyen el is csúfított. Az iskolában állandó nevetség tárgya voltam, és sokat szenvedtem a társaim gúnyolódásaitól. A doki bácsi vigasztalásul adott nekem egy könyvet: a Rút kis kacsát, azzal az ajánlással, hogy inkább ezzel foglalkozzak, mint az engem ért sérelmekkel. Annyira örültem az ajándéknak, hogy szóról szóra megtanultam ezt az Andersen mesét, és amikor újra megjegyzéseket tettek rám az osztálytársaim, magamban mondogattam a történetet és mosolyogtam rájuk…és csodák-csodája, lassanként abba maradtak a bántások… Így a doki bácsi nemcsak a fogaimat, hanem a lelkemet is meggyógyította.

Miért vállaltad el a zsűritagságot, miért fontos a számodra, hogy segítsünk a háziorvosoknak?

- Nagyszerű kezdeményezésnek tarom, hogy évek óta létezik egy ilyenfajta megmérettetés, méghozzá a paciensek szavazatai alapján. Hihetetlenül fontos felhívni a figyelmet mindennapjaink olyan hőseire, akik ebben a rohanó világban nem csak magas szintű szakmai tudásukkal, hanem kellő empátiával, türelemmel és odaadó törődéssel is orvosolják a rászorulók testi-lelki fájdalmait.

Az év praxisa a Kárpát-medencében

B. Király Györgyi

 

 

 

Partnereink