Egy finom, izgalmas és egészséges csirke variáció szakácskönyvünkből:
Jércemell karotta bundában, bazsalikomos köleskásával és mézes narancsmártással
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés:
A kölest olívaolajon fehérre pirítjuk, sóval, borssal és finomra vágott bazsalikommal ízesítjük és felengedjük kb. háromszoros mennyiségű vízzel (zöldség alap lével. Fedő alatt pároljuk, míg a köles megpuhul.
A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A répát lereszeljük, és egy papírtörlővel kinyomkodjuk belőle a nedvességet. A húst hagyományos módon bepanírozzuk, ám zsemlemorzsa helyett a reszelt répát használjuk. Bő olajban kisütjük.
A mártáshoz a mézet karamellizáljuk, beletesszük a narancs lereszelt héját, a kifacsart levét és kb. 2 dl vizet. Borssal, balzsamecettel és ízlés szerint chilivel ízesítjük. A chili el is hagyható, amennyiben nem szeretjük a csípőset. A keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel és ezzel sűrítjük a mártásunkat.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Az alapanyagok ára: kb. 700-800 Ft/ 4 fő
Jó étvágyat kívánok!
Kónya Zoltán
Az Egészségedre! című szakácskönyvet megrendelheti portálunkon!
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen