vissza

Válassz egy receptet!

okt
13
2013

Egy finom, izgalmas és egészséges csirke variáció szakácskönyvünkből:

Jércemell karotta bundában, bazsalikomos köleskásával és mézes narancsmártással

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg jércemell
  • 2 db tojás
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 10 dkg köles
  • 1 db narancs
  • 2 cl olívaolaj
  • 3-4 levél bazsalikom
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál keményítő
  • liszt a panírozáshoz/ lehet zabpehely, teljes kiőrlésű/
  • chili ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • napraforgó olaj a hús sütéséhez

Elkészítés:

A kölest olívaolajon fehérre pirítjuk, sóval, borssal és finomra vágott bazsalikommal ízesítjük és felengedjük kb. háromszoros mennyiségű vízzel (zöldség alap lével. Fedő alatt pároljuk, míg a köles megpuhul.

A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A répát lereszeljük, és egy papírtörlővel kinyomkodjuk belőle a nedvességet. A húst hagyományos módon bepanírozzuk, ám zsemlemorzsa helyett a reszelt répát használjuk. Bő olajban kisütjük.

A mártáshoz a mézet karamellizáljuk, beletesszük a narancs lereszelt héját, a kifacsart levét és kb. 2 dl vizet. Borssal, balzsamecettel és ízlés szerint chilivel ízesítjük. A chili el is hagyható, amennyiben nem szeretjük a csípőset. A keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel és ezzel sűrítjük a mártásunkat.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Az alapanyagok ára: kb. 700-800 Ft/ 4 fő

Jó étvágyat kívánok!
Kónya Zoltán

Az Egészségedre! című szakácskönyvet megrendelheti portálunkon!