vissza

Szlovákiai nyertese van a „ Főzz másképpen!” receptversenynek!

nov
26
2017

A komarnoi Magyar Roland nyerte meg a Magyar Elhízástudományi Társaság és a Kor Kontroll Társaság receptversenyét, és vehette át a  kétszemélyes wellness hétvégére invitáló vouchert a Hotel Vécsecity ajándékaként! A díjakat a két társaság elnöke: Halmy Eszter és B. Király Györgyi adta át a  MET 25. jubileumi kongresszusán a budapesti Magyar Sport Házában. Az elmúlt évek felmérései szerint a magyarok közel háromnegyede túlsúlyos, ezzel pedig elsők vagyunk az uniós rangsorban!
Ami a  magyar gyermekek túlsúlyát és elhízását illeti , szintén nincs okunk örömre. Az OECD országok között szintén európai elsők vagyunk, az első helyezett USA és a „dobogó” második fokán álló Mexikó mögött. Ezért írta ki a két társaság a hagyományostól eltérő receptversenyét a testsúlymegőrző,   testsúlycsökkentő receptek ismerőinek és használóinak,  akik  hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához, testsúlyuk  rendezésével  pedig a túlsúlyhoz  és az elhízáshoz társuló betegségek megelőzéséhez, vagy visszafordításához!
A „Főzz másképpen!„ szlovákiai nyertese,  a FogyóStory diétás gasztronómiai blog működtetője 30 kilót dobott le magáról saját receptjeivel.  Akad olyan győztes is, aki  már az ágyból sem tudott felkelni túlsúlya okozta csípőkopása miatt, a műtéthez viszont fogynia kellett, és megtette. A nyertesek  közül többen adtak le  30, sőt 40 kilót is maguk alkotta ételkreációikkal, amelyek megfeleltek a pályázat kiírásának.
A zsűri elnöke és társelnöke:  Halmy Eszter a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke,
B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke, tagjai:  
Antal Emese, a TÉT Platform szakmai vezetője, Dr. Borbényi Erika klinikai főorvos a KKT alelnöke, Bulla Bianka életmódtréner, Dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed Kiadó igazgatója, Kubányi Jolán az MDOSZ elnöke, Dr. Lugasi Andrea a Budapesti Gazdasági Egyetem  Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar dékánja, Paor Lilla a Hatoscsatorna Igazgatója, Dr. Rurik Imre, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, a MET alelnöke,és Dr. Tóth Tamás, a MET főtitkára.

A 10 nyertes  pályázó és nyertes recept:

 1. Magyar Roland  gasztrobloggere /   Komárno
  Dijoni mustáros csirkemell parmezánnal, szezámmaggal, kukoricapehely bundában
 2. Bíró Márta  gasztroblogger/ Budapest
  Túrós-epres sütés nélküli torta
 3. Kozák Ida  közgazdász-dietetikus/  Eger
  Túrós halfasírt
 4. Szabó Csilla  adminisztrátor/ Budapest
  Karfiolbomba
 5. Csákány Anita egyetemi hallgató/ Budapest
  Gombás zöldbabfelfújt csicsókapürével
 6. Fóris Marietta   óvónő / Budapest
  Rakott cukkini átgondolva  
 7. Varga – Kővágó Eta a Magyar Posta munkatársa/ Budapest
  Dagasztás nélküli kenyér egészségesen
 8. Szilasi H. Tibor nyugdíjas mérnök- tanát/ Orosháza
  Zöld-fűszeres sajttal töltött krumpligombóc
 9. Hender-Medical Kft.-  Ollári Andrea / Győr
  Csicseriborsó leves
 10. Szabó Lucia  dietetikus egyetemi  hallgató/  Szeged
  Tavaszias csirkepaprikás

A nyerteseknek gratulálunk, köszönjük az Életfa Országos Egészségmegőrző Program, és a Hungimpex Kft. ajándékait!

Partnereink