vissza

Szívünk napja Kecskeméten

szept
30
2013

Idézet a www.kecskemeti-hirhatar.hu portálról:

„Gazdag programsorozatot állítottak össze a szervezők a Szív Világnapjára. Mely a várakozásoknak megfelelően jelentős létszámú érdeklődőt vonzott vasárnap (szeptember 29-én) Kecskemét főterére.

A Magyar Nemzeti Szívalapítvány, a Bács-Kiskun Megye Kórházáért Alapítvány, a Szívbetegekért, a Szívinfarktus Megelőzésére Alapítvány, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei szervezete, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Bács-Kiskun Megyei szervezete és a Kor Kontroll Társaság által szervezett immár hagyományos program a  „Pirosban a Nőkért - Séta az egészségért” menettel kezdődött. Pirosba öltözött egészségvédők sétáltak végig a megújult Rákóczi úton, a főtéren kialakított „sátorvárosig”. Ahol Dr. Nagy András, a Magyar Nemzeti Szívalapítvány, valamint B. Király Györgyi, a Kor Kontroll Társaság elnökei nyitották meg az eseményt.

Az egészségügyi és felvilágosító programok sátrainál alkalmanként hosszú sorok várakoztak, olyan nagy volt Kecskeméten az érdeklődés a Szívünk Napja iránt. Mint tapasztaltuk: nem csak az idősebbek vettek részt a vasárnap délutáni programon, hanem egész családok is érkeztek a főtérre, hogy részt vegyenek az ingyenes szűrővizsgálatokon. „

Azt már mi tesszük hozzá a hírekhez, hogy a Kor Kontroll sátorban a látogatók egészségi állapotukra vonatkozó szubjektív kérdőívet töltöttek ki, amiben sokan névvel vállalták, hogy magas a vérnyomásuk, hogy dohányoznak, hogy nem mozognak, hogy elhízottak. Számosan tettek ígéretet arra, hogy számos rendezvényünkön részt vesznek majd, ami segít kibillenteni őket ebből az állapotból, illetve tippeket, ötleteket ad arra vonatkozóan, hogyan tovább és hogyan másként, az egészségesebb életmód érdekében. Bulla Bianka életmód tréner előadására is sokan voltak kíváncsiak, - szó esett gyógyító ételekről, meg persze arról is, mit érdemes ennünk, ha szeretnénk leolvasztani a kilókat.

Csapó Ágnes

Partnereink