vissza

Színterápia

ápr
19
2013

Miért jó a narancsszínű fal?

A narancs falszín ajánlott a gyerekszobákba is pozitív hatása miatt.

A narancs egy meleg szín, amely aktívvá tesz. A lakásban sok különböző helyen alkalmazhatjuk a narancs falszínt, mely egy valóságos csodaszer – aktívvá tesz, pont mint a vörös. A szerelem színétől eltérően azonban a tüzes hangulat helyett inkább barátságos atmoszférát teremt. A narancs egy energiaforrás. Fokozza a hangulatot, és az érzelmi melegséget jelképezi. A társasági élet színe.

A sötét helyiségeket remekül feldobja. A narancs falszín és az ugyanilyen színű lakás kiegészítők is jól illenek hűvös helyiségekbe, ahová kevés fény esik. Pozitív hatása miatt jól passzol a nappaliba vagy a gyerekszobába is. Ha nem merünk egy egész falat vagy akár egy egész szobát narancsra festeni, először néhány élénk színfoltot vihetünk a helyiségbe például egy nagy tál vagy egy narancsszínű üvegváza formájában. Különösen hatásos a narancs színfolt a sötét fán. A bátrabbak az egyik falat teljesen narancsra festhetik, és ezt kombinálhatják fehér vagy világoszöld bútorokkal. Tojáshéjszínű falakkal együtt az egyetlen narancsszínű fal kevésbé rikítónak hat. Sötétzölddel együtt is jól mutat a narancs – végül is a természetben is így fordul elő.

Kicsi helyiségekbe ne!

Kis helyiségekben inkább mondjunk le a narancs falszínről. Itt inkább hideg színeket használjunk, ezek optikailag nagyobb mélységet adnak a helyiségnek. Ha a kicsi, szűk helyiség ellenére nem szeretnénk lemondani a narancsról, erősen árnyalhatjuk azt. Általánosságban azonban a világos színek sok fehérrel alkalmasabbak kis szobákba.

Jót tesz az egészségnek

A lakásban jelen lévő narancs szín azonban sokkal többet tud a vitalizálásnál. Az egészségre is támogató és építő hatással van. A narancs fokozza az étvágyat, és az emésztést is serkenti ez a meleg szín. Ugyanakkor pozitív hatással van az alsótestre. A narancs az életkedv, a bizalom, a nyitottság és összetartás, valamint az öröm és az érzékiség színe..

Forrás: Impulser magazin

Partnereink