vissza

Szexuális bántalmazások

márc
22
2018

Feketén-Fehéren a hatoscsatornán

Köszönet Katona Pál Orsinak, aki vett egy nagy levegőt és úgy döntött, nevelőapja tettéért nem neki kell szégyellnie magát, így kiállt a nyilvánosság elé. Orsi mesél. Rettenetes, szörnyű, borzasztó, embertelen- nem nagyon találtam a jelzőket a műsor közben sem- ami vele és sorstársaival történt, történik.

Egyik vendégem tehát gyermekkori abúzus áldozata, a másik kettő- Kugler Gyöngyi és Szántó Georgina- pszichológus, hosszú évek óta nekik próbálnak segíteni. Miről szól az abúzus? A szexről, az aberrált vágyról, és valami másról is, hiszen a hatalom gyakorlásának eszköze.
Kik az elkövetők? Nem az idegenek, a pedofilok, a gonosz mutogatós bácsik a lépcsőfordulóból, hanem az esetek nagyobb részében családtagok, közeli ismerősök, a nagybácsik, keresztszülők, nevelőapák, apák, közeli barátok, nagypapák, olyanok, akiket szeret, akiben bízik a kicsi. A család pedig legtöbbször nem hajlandó tudomást venni a történtekről. Nyilván félreértette a gyerek. Kitalálta. Apa nem is úgy gondolta. Biztos a gyerek hibája. Biztosan úgy viselkedett.
Az igazi dráma, hogy miközben életeket zúznak össze a zaklatók, 100 gyermekek ellen elkövetett szexuális abúzusból mindössze 5 kerül napvilágra.
Minden hatodik lány, és minden tizedik fiú szexuális bántalmazás áldozatává válik 18 éves kora előtt- olvasható a UNICEF Magyar Bizottságának jelentésében. Más adatok szerint Magyarországon a gyerekkori szexuális abúzus minden tizedik embert érint! Tehát egy bevásárlásnál a plázában valószínűleg több áldozat is eltolja Ön mellett a kocsiját! Ne fordítsuk el a fejünket, beszéljünk róla, hiszen gyakrabban fordul elő mint gondolnánk!
B. Király Györgyi műsora

 

Partnereink