vissza

Sorskönyv

„Az embernek sokszor az az érzése, hogy a sors kénye-kedve szerint dobálja. Ilyenkor azt mondom: képzeld el, hogy a Föld nevű bolygó egy stadion, nézőkkel, játékosokkal, és ott egy futball labda. Te melyik vagy? Aki úgy érzi, hogy a sors játékszere, az biztosan azt feleli: ő a labda. Ma 7 milliárd labda van a Földön. A legtöbb ember nem fogalmazza meg magának mi a feladata- arra vár, hogy mások mondják meg. Aki így él valóban csak labda. Nem tudhatja mikor fognak belerúgni, és mikor fog repülni… Meg kell fogalmazni legalább 10-20 mondatban a napi feladatot. Hangosan, szavakban is, sőt le is kell írni. Miért fontos ez? Amikor Isten megteremtette a világot, kimondta milyen legyen. Ha el akarunk jutni a magunk isteni aspektusához, elég csak ezt leutánozni. Este persze legyen bátorságunk ellenőrizni, hogy milyen szinten tudtuk végrehajtani, a magunk által kitűzött feladatokat. Meg fogunk lepődni, mert 99-100 százalékban soha nem történik úgy, ahogy elterveztük. Azt látjuk, hogy mi tervezünk, az élet meg jön, mint egy úthenger és az egészet átrendezi.”
Villás Béla / Az Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza alapítója/
Ez a könyv nem emberi sorsokat bemutató szociológiai ihletésű gyűjtemény, de nem is jóskönyvként használható segédeszköz. A megszólaló mesterek, tanítók sorsunk véletlennek tűnő és előre determinált elemeire, az asztrológia önismeretet kínáló lehetőségére, a pszichológiai módszerek generációkra, esetleg korábbi életekre visszanyúló felismeréseire mutatnak rá. Arra biztatnak, hogy a születésünkkel magunkkal hozott batyut bátran merjük kibontani. Érnek majd meglepetések, katarzisok, de biztosan gazdagodunk. A Sorskönyvben ismert és elismert hazai spirituális szemléletű tanítók, mesterek ezúttal a sorsról, végzetről, karmáról, szabad akaratról beszélnek.
A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent 136 oldalas Sorskönyv a legismertebb hazai spirituális tanítók közül tizennégy – pszichológus, asztrológus, életmód segítő, terapeuta – válasza a nagy sorskérdésekre. Az összefüggő szövegblokkok egységes gondolatfolyamként kerülnek az olvasók elé, és gyakran a mesélők érdekfeszítő egyéni sorstörténetein át kapunk választ olyan sokszor elgondolt kérdésekre, amelyeken magunk is eltöprengünk. Konkrét esetek teszik hitelessé például azt a gyakran hallott tételt, hogy az univerzumot nem lehet becsapni. Miért is? Mert a kiegyenlítődés elve alapján azt kapjuk, amit adunk. A dalaival tanító életmód tréner saját életének „véletlen” pillanatait sorakoztatja fel annak érzékeltetésére, hogy mennyire nincsenek véletlenek, mennyire a kijelölt utunk útjelzői a váratlannak tűnő események is.
Az Utak, mesterek című könyvsorozat Sorskönyv című új kötetének dedikálással egybekötött bemutatója a Szent István körúti Örkény István Könyvesboltban volt. A kötetben tizennégy ismert és elismert hazai személyiség, spirituális szemléletű tanító – A. J. Christian, Bagdi Bella, Balogh Béla, Bistey Zsuzsa, Daubner Béla, Domján László, Gánti Bence, Kalo Jenő, Laár András, Orosz Katalin, Paulinyi Tamás, Rácz Géza, Rákos Péter, Villás Béla – osztja meg gondolatait, tanácsait sorsról, Istenről, szerencséről, szabad akaratról. Az értékes gondolatok egyedülálló gyűjteményében a gyönyörű fotók mellett, ki-ki megtalálhatja a személyiségéhez leginkább illő tanácsokat és útravalókat.
A szerzők közül a beszélgetésen részt vett és dedikált: Bistey Zsuzsa klinikai pszichológus, az Arkánum Szellemi Iskola vezetője; Laár András énekes, zenész, humorista és filozófus, buddhista pap; Kalo Jenő asztrológus, a Magyar Asztrológusok Szövetségének elnöke; Paulinyi Tamás író, pszi-kutató, a Szintézis Szabadegyetem igazgatója; Rácz Géza író, a hindu filozófia és kultúra szakértője; Gánti Bence pszichológus, az Integrál Akadémia elnöke és Villás Béla, Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza.. A kötet interjúit Máté Judit készítette.