vissza

Rólunk szól a Forrás rádió

nov
13
2018

„Komoly probléma hazánkban az elhízás, amely túlmutat egy egyszerű esztétikai problémán. Erre is szeretnék felhívni a figyelmet a Főzz másképpen! receptverseny szervezői, akik olyan testsúly megőrző ételek receptjeit keresik, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek, például a diabétesz egyensúlyban tartásához is.
B. Király Györgyi, a Kor Kontroll Társaság elnöke szomorú statisztikai adatokkal szolgált a Desszertben az elhízással kapcsolatban. Elmondta: Magyarország felnőtt lakosságának több mint kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, ezzel a lista utolsó helyén állunk az uniós rangsorban. Ha nem változtatunk, akkor 2025-re a felnőttek 24 százaléka, vagyis több mint 1 millió 866 ezer ember válhat elhízottá, a túlsúlyos vagy elhízott gyerekek száma pedig 400 ezer körül lesz. Mindez különböző társbetegségeket okoz, ilyen a gyerekkori magas vérnyomás, vagy a diabétesz.

Ezek az adatok késztették a Kor Kontroll társaságot, hogy kiírják azt a receptversenyt, amely során nem hagyományos, hanem egészséges recepteket várnak. Kérik, hogy azon az anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák, akik egészségesen főznek a családnak most mutassák meg, miként teszik azt.
November 20-ig várják a legfinomabb és a legegészségesebb ételek receptjeit. A pályázatokat e-mailben lehet elküldeni a receptverseny@korkontrolltarsasag.hu címre.”

Forrás: forrasradio.hu

 

Partnereink