Csicsóka fasírt zöldborsós rizskörettel
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése:
A csicsókát megmossuk, meghámozzuk, majd a legkisebb reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra kockázzuk, az étolajon megdinszteljük. A többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, majd kevés olajban formázás után kisütjük.
Zöldfűszeres változathoz:
Elkészítése:
A csicsókát megmossuk, meghámozzuk, majd a legkisebb reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát apróra kockázzuk, az étolajon megdinszteljük. A többi hozzávalóval alaposan összedolgozzuk, majd kevés olajban formázás után kisütjük.
Zöldborsós rizsköret
Hozzávalók:
Elkészítés:
Fél evőkanál étolajon megpárolod a rizst, amíg kifehéredik. Néhány percig. Megsózod. Csipetnyi só. Aztán 2 pohár forró vízzel felöntöd.
Elkezded főzni közepes lángon. Ha elfőtt róla a víz, akkor lefeded egy fedővel, abban teljesen megpuhul.
A zöldborsót, ha zsenge néhány (4-5 db) borsóhéjjal együtt 1 evőkanál vajon megpárolod. Sózod, felöntöd húsleves alaplével és fedő alatt puhára főzöd.
A csokor petrezselymet apróra vágod és a zöldborsóhoz adod, majd az egészet leturmixolod.
Összekevered az előzőekben megfőtt rizzsel.
A fasírtot főzelékek és párolt rizs mellé ajánlom.
Mészáros Lászlóék
Pályázati kiírásunk:
Főzz másképpen 2019-ben
A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre beküldeni: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Várjuk további receptjeiket!
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen