vissza

Receptversenyünkre érkezett!

júl
29
2019

Várjuk az Ön receptjét is!

Szezámmagos afrikai harcsa brokkolis burgonyapürével, csicsókaöntettel
Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg afrikai harcsafilé szeletelve
  • só, bors
  • a panírozáshoz: tetszés szerinti liszt/ sima, durum, gluténmentes/ tojás, szezámmag (esetleg lenmag)
  • étolaj a sütéshez
  • A halat fűszerezzük ízlés szerint, majd panírozzuk. Zsemlemorzsa helyett szezámmagot használunk. Forró olajban kisütjük.

A brokkolis krumplipüréhez:

  • 4-5 db burgonya
  • 1 kávéskanál só
  • víz a főzéshez
  • fél kg brokkoli,
  • 2-3 evőkanál tejföl, 1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A burgonyát és a brokkoli szárát apróra vágva sós vízben megfőzzük. Mielőtt teljesen megfőtt, a brokkoli rózsákat is a vízbe dobjuk. Puhára főzzük, majd passzírozzuk a tejföllel, vajjal.

Csicsókaöntet
Hozzávalók:

  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1.1 kanál étolaj
  • 5-6 szem csicsóka
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, bors
  • fél csokor kapor

Elkészítés:
A csicsókát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük vékonyan.
A lila hagymát felkockázzuk, az étolajon megdinszteljük. Beledobjuk a csicsókát, sózzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük. A főzőlé felét leöntjük, majd még melegen hozzákeverjük a tejfölt, borsozzuk, majd még melegen leturmixoljuk. A végén az apróra vágott kaprot beletesszük. (A csicsókapüré ízlés szerint ízesíthető fűszerpaprikával, petrezselyemzölddel stb.) A halétel mellé tálaljuk.
A remek, egészséges és mutatós halétel beküldője Mészáros László Orosházáról így zárta sorait:
„Fogadják szeretettel a receptjeimet, ill. bemutatom a fotókönyvemet is.”
https://www.cewe-community.com/hu/galeria-frame/book/49053

Pályázati kiírásunk:
korkontrolltarsasag.hu/…/cim:Receptverseny-Fozz-mask…
A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre beküldeni: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu