vissza

Receptverseny: Főzz másképpen!

jún
1
2018

Kénytelenek vagyunk tudomásul venni, hogy a túlsúly/elhízás a hazai felnőtt lakosság 70%-át érinti, a hozzá kapcsolódó rizikófaktorok miatt pedig a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik! 2025-re a felnőttek 24 százaléka, vagyis 1 866 000  elhízottá válhat Magyarországon! Az sem szívderítő, hogy ugyancsak 2025-re  369 ezer lesz a túlsúlyos vagy az  elhízott gyerekek száma!  Ezt a rémisztő statisztikát  a The Lancet orvosi hetilap hozta nyilvánosságra, kiegészítve azzal, hogy az elhízással járó társbetegségek / különböző szívbetegségek, cukorbetegség, májbetegség és a rák több típusa/ kezelése pedig rengetegbe kerül.
Ezért ír ki országos receptversenyt ír ki a Kor Kontroll Társaság, valamint a Magyar Elhízástudományi Társaság. Receptversenyünk abban különbözik a megszokottól, hogy a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól! Olyan testsúlymegőrző ételek receptjeit keressük, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek, például a diabétesz egyensúlyban tartásához is.

Pályázati kiírás
Pályázhat mindenki, aki tenni szeretne azért, hogy ne rakódjanak ránk a plusz kilók, és ismer olyan recepteket, amelyek testsúlymegőrzők, vagy ami még jobb, testsúlycsökkentők. Olyan recepteket várunk melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is! Keressük a legfinomabb és a legegészségesebb ételeket!
Minden pályázó minimum 1, maximum 3 recepttel vehet részt a versenyben, valamint automatikusan és térítésmentesen hozzájárul receptjének  és képeinek megjelentetéséhez!
Az elbírálás szempontjai:
az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfeleljen, mégis vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait. Növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett, minél kevesebb sót tartalmazzon, felesleges kalóriától mentes, könnyen és gyorsan elkészíthető legyen, és ne legyen költséges!  A receptek hozzávalóit 4 főre kérjük megadni, a recept után kérjük, írja le a sütés-főzés során használt fűszer, összetevő / összetevők/ pozitív hatásait, és egyéb érdekességeket, amit fontosnak tart, az ön által készített ételről!
Várjuk az ételről készített fotót- lehet többet is-ennek hiányában érvénytelen a pályázat!

A zsűri tagjai

Akik elbírálják az önök receptjeit:
A zsűri elnöke:
Dr. Halmy Eszter a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke
Társelnök: B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke
A zsűri tagjai: Antal Emese, a TÉT Platform szakmai vezetője, Dr. Borbényi Erika klinikai főorvos a KKT alelnöke, Bulla Bianka életmódtréner, Dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed Kiadó igazgatója, Kubányi Jolán az MDOSZ elnöke, Dr. Lugasi Andrea a Budapesti Gazdasági Egyetem  Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar dékánja, Paor Lilla a Hatoscsatorna főszerkesztője, Jákfalvy Kata a Bonum tévé felelős szerkesztője, Dr. Rurik Imre, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke, a MET alelnöke,és Dr. Tóth Tamás, a MET főtitkára

Díjátadó: A Magyar Elhízástudományi Társaság  novemberi konferenciáján

Nyeremények

A nyertes  egy  wellnes hétvégét kap a Hotel Vécsecity-ben , a  további díjazottak az Életfa program felajánlásaként fejenként 20 000 Ft értékű kozmetikumot, vitamint és fűszereket,  a svájci Just és Nahrin termékeit.
A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni:
receptverseny@korkontrolltarsasag.hu

Beküldési határidő: 2018. november 20.

B. Király Györgyi
elnök
Kor Kontroll Társaság
Dr. Halmy Eszter
elnök
Magyar Elhízástudományi Társaság