Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés:
1 db tojásból, 1-2 dl tejből, 10 dkg lisztből, csipet sóból, borsból, 10 dkg spenótból (a spenótot nyersen le kell turmixolni egy kis tejjel) palacsintatésztát keverünk, majd két palacsintát sütünk (Kicsit vastagabb palacsintákat, mint a megszokott).
Az afrikai harcsafiléket vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Sütés előtt 1 órára hűtőbe tesszük. 1-2 evőkanál olajon pirosra sütjük a harcsafilét. Mielőtt kivennénk a serpenyőből, 1 gerezd zúzott fokhagymát dobunk rá. Átpirítjuk.
A spenótos palacsintát megkenjük a sajtkrémmel (a natúr sajtkrémet fél evőkanál pirosarannyal kikeverjük) majd rátesszük a sült harcsafilét aztán a töltött palacsintát feltekerjük jó szorosra. Majd felvágjuk tetszőleges karikákra. Parajpudinggal tálaljuk.
Parajpuding:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A nyers spenótot megtisztítod, a vastag szárakat leszeded. Sós vízben megfőzöd, a főzővizet leöntöd.
2 tojássárgájához csipet só, 2 evőkanál liszt. Ezt összekevered egy kis tejjel kb. fél liter. Ebbe rakod a spenótot és felforralod.
A tojás fehérjéből kemény habot kell verni és beleforgatni a forró spenótba. Összefőzzük és kész!
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen