vissza

Óvodáskori szexuális bántalmazások…

ápr
11
2015

Egyik márciusi adásunkat csak akkor nézze, ha szörnyűségekkel akar szembesülni, olyasmivel, ami meghaladja a képzeletét! Milyen volt apa fütyije? Büdös. – válaszolja a pszichológusnak a 3 éves szöszke lány. A 4 éves kisfiú pedig pókerarccal taglalja anyjának, hogy meg akar halni, és sorra veszi az öngyilkosság módozatait is. Molesztálja az apja.
Az óvodáskori szexuális bántalmazás gyakori Magyarországon, csak nem beszélünk róla. Az anyák és a kicsik csöndben, vagy éppen jajveszékelve szenvednek, miközben az igazságszolgáltatás szereplői bizonyítékok híján a leggyakrabban felmentik az elkövető szülőt. Mit tegyünk, mit tehetünk, hogy megmentsük a szexuális visszaélések ártatlan áldozatait?
Kugler Gyöngyi azzal segít, hogy létrehozta a Fehér Liliom Egyesületet.
„Azért hoztuk létre ezt az egyesületet, hogy támogatást nyújtsunk azokban a gyermekeknek- természetesen a szüleiken keresztül - akik sokszorosan védtelenek a családi erőszak minden formája ellen.” A minden képzeletet felülmúló esetekről beszélget a Hatoscsatorna Női szemmel című műsorában B. Király Györgyi Kugler Gyöngyi és Németh Rita pszichológussal, valamint Enikővel két molesztált gyermek édesanyjával.

Női szemmel a Hatoscsatornán!

Partnereink