vissza

Orecchiette tészta kápia paprikával, tonhallal és rukkolával

jún
1
2014

Összetevők: 4 személy részére:

  • 350g orecchiette tészta (Rummo)
  • 160g Rio Mare tonhal olivaolajban
  • 1 piros paprika
  • 1 sárga paprika
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor rukkolalevél
  • 40g extra szűz olivaolaj (Olitalia)

  1. Bőséges mennyiségű vizet tegyen fel forrni, majd forráskor szórjon a vízbe sót.
  2. Csíkozza fel a paprikákat, távolítsa el a szárat és a magokat, aprítsa fel a hagymát.
  3. Pirítsa meg a hagymát olajon, adja hozzá a paprikát, sózza meg és magas lángon főzze addig, amíg a paprika megpuhul.
  4. Az orecchiette tésztát öntse le a paprikás keverékkel, adja hozzá a lecsepegtetett tonhalat és a rukkolaleveleket, keverje alaposan össze és tálalja.

Elkészítési idő: 30 perc