vissza

Norvég almatorta paleósan

jún
15
2015

Egy finom és egészséges édesség a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság közös pályázatának receptjeiből.

Hozzávalók:

  • 3-4 db alma
  • 200 g lenmagliszt
  • 50 g rizsliszt
  • 4 db tojás
  • 2 teás kanál sütőpor
  • 3 teáskanál fahéj
  • 4-5 ek. méz
  • 2 citrom héja
  • 200 g xilit

Elkészítés:
A vajat a xilittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és szintén habosra keverjük. Egy tálban a liszteket a sütőporral, a fahéjjal összekeverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a felhabosított folyékony összetevőket. Végül bele reszeljük a citromok héját, aztán az így kapott masszát vajjal kikent és liszttel megszórt tortaformába öntjük. A tetejét szilikonos keverő lapát  vagy egy kés segítségével elsimítjuk és a felszeletelt almákat a tészta tetejébe nyomkodjuk. A torta tetejét mézzel locsoljuk meg és előmelegített sütőben 180  fokon 45 percig sütjük. A tetejére ízlés szerint tehetünk több almát vagy csurgathatunk több mézet is.

Megjegyzés:
Az életmódváltás titka a  kitartásunk erejében rejlik. Sokszor  tudjuk, hogy a szervezetünk számára mi az egészséges, ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy csak azt esszük meg. Gyakran azon az alapon engedünk az édességek csábításának, hogy  mi igenis és megérdemeljük. Miért ne tehetnénk ezt plusz kilók nélkül? Ez az a desszert, amivel bátran bűnözhetünk.  Ajánlom ezt a süteményt, aminek az ízét egy finom kávé társaságában egyszerűen csak élvezzük!

Bíró Márta gasztroblogger

Partnereink