vissza

Női szemmel- hatoscsatorna

aug
23
2013

Az út vége: Magyarország

Ugye mindenki emlékszik „A kenguru”, az „Egy erkölcsös éjszaka” szeplős , bongyor hajú , izgalmas főszereplőjére? Tarján Györgyit annak idején fesztiválról fesztiválra röpítették / Karlovy Vary, Moszkva, Cannes/ mégis Los Angelest választotta második hazájául. Ráadásul éppen pályája csúcsán, miközben Budapesten is szaladt a szekere. Vajon mi hajtotta a tengerentúlra?

A törékeny Varga Katát a mindent elsöprő szerelem hajtotta Párizsba, hogy a francia főváros színházainak deszkáin váljon izzig vérig francia színésznővé. Eljátszotta Szent Johannát, szerepelt a Francia Rádióban, a Francia Televízióban, Párizsban alapította meg a Kettős Tükör társulatot. Ma kettős állampolgár , színész, dramaturg, rendező, aki válása után hazatért.

Györgyi Amerikában vált felnőtté. Első férje Horváth Charlie, a második Sztevanovity Zorán , ő a harmadikat nevezte egy interjúban igazi férjének. Robert Gentili elvált színész: három gyerekkel. Vele akart hazatérni Magyarországra, deRobert 2000-ben meghalt - abban az évben, amikor az édesanyja is. Györgyi megvárta amíg a gyerekek, Nicole, Richard és Stephanie sorsa elrendeződik, aztán hazatért.

Elmondja milyen volt George Clooney-val játszani, hogy öregedett meg a Vészhelyzet forgatásán percek alatt. Katával együtt elmesélik mit hoztak haza a hosszú külföldi tartózkodás után a szívükben, a lelkükben, és hogy milyen rögös utat kell bejárniuk: újra itthon.

És ne feledkezzünk meg a spirituális gondolkodású Tefner Ágnesről sem, aki meg sem próbált hazát cserélni, hiszen kezdetben szüleivel járta be a világot, később pedig diplomata férje mellett ismert meg új szokásokat, új kultúrákat, izgalmas embereket.

Vendég: Tarján Györgyi, Varga Kata és Tefner Ágnes