vissza

Nem adom fel!

júl
1
2021

Lelket öntünk a világba! Ez a Nem adom fel Alapítvány jelmondata. „A NEM ADOM FEL nem pusztán egy szervezet neve, hanem egy lelkület, újfajta megközelítés a szociális területen, amely áthatja csapatunkat. Célunk, hogy a társadalom hátrányos helyzetű tagjai (fogyatékossággal élő személyek, tanulásban akadályozottak, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok, időskorúak, stb.) higgyenek abban, hogy szükség van a tehetségükre, és ha nem adják fel, képesek lehetnek a sikerre, az értékteremtésre. Ahhoz szeretnénk hozzásegíteni Őket, hogy a saját erejüket, tehetségüket éljék meg.. Hisszük, hogy az Ő küzdelmükben rejlő erkölcsi tőke gazdagíthatja, nemesítheti a társadalmat.”
Így aztán a jó szó mellett, sok-sok szolgáltatás- munkaerő-közvetítés, futárszolgálat, ifjúsági fejlesztőházak lakhatási projekt stb.- segíti az autista, a Down-kóros, a vak, vagy éppen kerekesszékes fiatalok életét. Akik mesélnek róla: Papp Szabolcs/ háromgyerekes apuka/ az alapítvány szóvivője, Papp Vivien a Nem Adom Fel Kávézó és Étterem regisztrációs munkatársa és Vető Anna gyógypedagógus, a Léleköntő program motorja. Szívet melengető, ahogyan Anna szeretettel és lelkesedéssel beszél az autista és ADHD-s gyermekek intenzív fejlesztéséről, a háttértámogatókról, az önkéntesekről, valamint az érintett hazai és erdélyi szülők együttműködéséről, és persze az eredményekről. Vannak a Down -kórosaik tele szeretettel és igyekezettel. Mi meg azzal a tudással, hogy egy ma születő Down-kóros nagy valószínűséggel megéli majd a 70 évet ,az egészségügyi és szociális ellátórendszer viszont nem készült fel erre. Tehát szóba kerül a 10-12 fiatalt befogadó lakhatási projekt is, amihez 2019-ben eddigi gyűjtéseik összegéből már megvették az 1600 nm-es telket a XI. kerületben a Mikes Kelemen úton. Következő lépésként szeretnék elkezdeni az építkezést, hogy a beköltöző fiatalok álma- névvel, történettel is megismerhetik őket- megvalósulhasson.
https://nemadomfel.hu/mikes/ Aztán terítékre kerül az 5 éve alapított Nem adom fel! kávézó, Budapest első fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója. https://nemadomfelkavezo.hu/
Az ott dolgozó fiatalokat Papp Vivien regisztrációs munkatárs képviseli, aki többek között a kulturális programokért felelős. Vivi az érettségire készülő mosolygós, fiatal lány, aki bár kerekesszékben éli az életét, sugárzik belőle a derű és az energia.

Partnereink