vissza

Na, mozgás!

dec
3
2013

Egyre kevesebbet mozgunk, noha a rendszeres fizikai aktivitásnak számtalan pozitív élettani hatása van - mondta előadásában Adamik Zoltán testnevelés tanár, szakedző, kecskeméti előadásában november 29-én a Kor Kontroll Társaság rendezvényén.

A sportember vetítettképes előadásában bizonyította hallgatóságának, hogy a rendszeres fizikai terhelés hatására javul a vérkeringés, a szívizmok oxigénellátottsága nő. Már a mérsékelt intenzitású és időtartamú fizikai aktivitás is pozitív hatású, így például a heti 4-5 alkalommal végzett 30 perces séta, vagy gyaloglás is egészségvédő.

Sokan nem is gondolnák, de a sportsérülések nagy része megelőzhető – mondta hallgatóságának az előadó. - Legtöbbször azért sérülnek le az emberek sport közben, mert az izmaik túl gyengék, illetve nincs meg az egyensúly az ellentétes izomcsoportok között. Másodsorban a sportot megelőző bemelegítés elmaradása is fokozhatja a sérülés bekövetkezését. Leggyakrabban a sérülések a hobbysportok közben alakulnak ki. Például síelés, foci, kosárlabda, kézilabda, squash, aerobik közben. Az esetek nagy részében ezeknél a sportoknál leginkább a térdízület sérül.

A nagysikerű előadást a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Térben a Kor Kontroll Társaság egészséges életmódra nevelő és szemléletformáló programjaként rekreációs asztalitenisz verseny követte. A verseny célja az asztalitenisz sportág népszerűsítése, valamint versenyzési lehetőség biztosítása volt, a szabadidős sportolók részére. A verseny nyertesei: Tóth Zoltán, Dudás Sándor és Máté Károly. Gratulálunk!

Kecskeméti hírhatár

 

Partnereink