vissza

Mit árul el az öltözködésed?

dec
12
2013

„Különösen a nők (…) akik egymás közt is megkülönböztetik magukat – azért mindegyik más ruhát vesz fel, mint a többiek, miután azonban ez a többieknek is eszébe jut, ők is másféle ruhát vesznek fel, mire ismét egyformán néznek ki. Ezt a folyamatosan ismétlődő jelenséget nevezzük divatnak…”

Karinthy Frigyes sommázza így véleményét a női divatról, ami izgalmas témának ígérkezett. A divat persze nemcsak az öltözködésünkben nyilvánul meg, hanem a szokásainkban, a beszédstílusunkban, az étkezésünkben, a sportban, amit űzünk, a könyvekben, amiket olvasunk, szóval elég összetett a kép.

A beszélgetésre készülve érdekes művészettörténeti könyvet lapozgattam, aminek oldalain az egyiptomi hölgyek fedetlen keblüket mutogatták az ókorban. Aztán az Egyiptommal kereskedelmi kapcsolatokat folytató krétaiak, majd tőlük a mükénéi nők is átvették ezt a fura divatot, gondolom az urak nagy örömére.

Fedetlen kebleket nem mutogattunk, de a divatról és persze annak vadhajtásairól is szó esett, no meg, arról, hogy mennyire tükrözi a stílusunk a jellemünket, illetve, hogy mit árulnak el színeink, mert higgyék el nagyon sokat!

Nem kell pszichiáternek lenni ahhoz, hogy ha ránézünk valakinek az öltözékére, megállapítsuk, , hogy egy extravagáns- nyilván a jelleme is nyitottabb- vagy egy konzervatív – zárkózottabb, hagyománytisztelő valakit látunk.

Aztán itt vannak a színek. Nem vagyok egy színterapeuta.. de azért néhány színnek a jelentését ismerem. A piros például vitalizál, felpörget, dinamikussá tesz, a zöld lassít, a gyakori fekete pedig a szorongó , átlásos, olykor depressziós lelket tükrözi.

Akik beavatják önöket a női divat és a női lelkek rejtelmeibe:

Eleonóra Vallas marketing menedzser, Makány Márta divattervező, és Csongrádi Kata , akit mindenki ismer.

B. Király Györgyi
Női szemmel

Partnereink