Megérkezett az első recept!
Ragu hozzávalói:
Köret hozzávalói:
ELKÉSZÍTÉS:
A kókuszzsírt felmelegítjük ebbe betesszük a paprikát, petrezselymet és a sót. Ezutá a húst fehéredésig "sütjük" hozzá adjuk a karikára vágott répát, és felöntjük vízzel. 1 órát főzzük! Ha letelt az egy óra a mandulatejszínben elkeverjük a kukoricalisztet. A gázt elzárjuk és utána keverjük bele a " habarást".
A hántolt kölest alaposan ha kell több vízben megmossuk. Egészen addig amíg nem látjuk a kölest kristály tiszta vízbe. Vízzel együtt bele öntjük az edénybe a kölest, sózuk és beleszórjuk a petrezselymet is. Hagyjuk, hogy a víz forrjon és a köles felszívja az egész vízet kb. 5 perc. Miután felszívta gázt elzárom és fedő alatt hagyom dagadni kb.5 perc és kész.
JÓTÉKONY HATÁSOK:
petrezselyem: Az emésztést, veseműködést, májműködést segítő gyógynövény.
kókuszzsír: Segíti az emésztést, cukorbetegség kialakulását lassítja, nyugtató hatású
sárgarépa: karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökök károsító hatásával szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepük lehet.
kukoricaliszt: Élettani hatása miatt érdemes fogyasztanunk, vitamindús, finom táplálék. Több mint 60% fehérjét tartalmaz, nagyon gazdag esszenciális aminosavakban, mint például a cisztin és metionin. Tele van zsírban és vízben oldódó vitaminokkal, ilyen az E, B1, B2, B3, B4, B5, és a B6 vitamin.
Aracin- és palmitinsav származékot tartalmaznak, ezek a savak tisztítják meg a vért a toxikus anyagoktól, így ezek rendkívül fontosak a szervezet egészséges működéséhez.
Számtalan panaszra nyújt gyógyírt. Segíti a máj működését, csökkenti a koleszterin szintet, szabályozza a vércukor szintet.
Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, rizsliszttel keverve tökéletes alternatívája lehet a finomított lisztnek. Ide kattintva tudhatsz meg többet: gluténmentes lisztkeverék.
Köles: Fogyasztása tisztító hatása miatt böjtöléskor is ajánlott. Nem okoz gázképződést, könnyen emészthető. Gazdag vitaminokban és olyan ásványi anyagokban, mint a fogakat védő fluor, valamint a haj, a bőr, a körmök, a szem és az érfal egészségét védő szilícium.
A gabonafélék közül a köles kifejezetten lúgosító hatású. A kötőszövetek állapotára is jótékonyan hat, rugalmassá, fényessé teszi a bőrt, kedvezően hat a haj, a körmök, fogak és a szem állapotára. Az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Emellett értékes telítetlen zsírsavakban is gazdag.
szénhidrátok (72%), fehérjék (10%), zsírok (3%), ásványi anyagok (2,5%) és B-vitaminok.
Anita Batáriné Bezzegh
Köszönjük Anita!:)
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen