vissza

Május 5-ig még várjuk a recepteket!

ápr
19
2017

„Európa egyik legegészségtelenebb országa” Ezt a jelzőt kapta Magyarország , hiszen az elhízásban lekörözzük az unió országait, és lassan felzárkózunk Amerikához. A párizsi székhelyű nemzetközi gazdasági szervezet az OECD szerint Magyarországon 2 emberből 1 túlsúlyos, és legalább 5 emberből 1 már elhízottnak számít. A 13-14 évesek körében végzett vizsgálat szerint hazánkban minden 4. gyermek túlsúlyos. A túlsúly/ elhízás sajnos a hazai felnőtt lakosság 70%-át érinti, ráadásul a hozzá kapcsolódó rizikófaktorok miatt / magas vérnyomás, diabétesz, érelmeszesedés, szívinfarktus stb. / a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik!
Ezért írt ki országos receptversenyt a Kor Kontroll Társaság valamint a Magyar Elhízástudományi Társaság.
http://korkontrolltarsasag.hu/hu/cim:Indul-a-receptverseny-Fozz-maskeppen
Receptversenyünk abban különbözik a megszokottól, hogy a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és diabéteszeseknek szól! Pályázhat mindenki, aki tenni szeretne azért, hogy ne rakódjanak ránk a plusz kilók, és ismer olyan recepteket, amelyek testsúlymegőrzők, vagy ami még jobb, testsúlycsökkentők. Olyan recepteket várunk melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is!
Tavalyi versenyünkre Szlovákiából, a Vajdaságból és Finnországból is érkezett recept, a nyertes pedig egy 12 éves iskolásfiú volt, aki- bár dietetikus édesanyja segített neki- szinte önállóan készített el fitt meggyes sütijét.
Az idei pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Díjátadó / értékes nyereményekkel / a Magyar Elhízástudományi Társaság májusi kongresszusán!

B.Király Györgyi Halmy Eszter
a Kor Kontroll Társaság elnöke a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke