Ön milyen menüsorral lepi meg a családját?
A pályázatokat kérjük a következő címre eljuttatni: receptverseny@korkontrolltarsasag.hu
Beküldési határidő: 2020. december 20.
Természetesen a határon túli recepteket is várjuk! Az elmúlt években vajdaságiak, erdélyiek és felvidékiek is bekerültek a nyertesek közé!
Mire számítunk? Egészséges ételek receptjeire, melyekkel karban tarthatjuk testsúlyunkat,- küzdhetünk az elhízás ellen- betegségeinket, segíthetünk a gluténérzékenyeknek, vagy éppen a diabéteszeseknek, továbbá megelőzhetjük a különféle anyagcserezavarok kialakulását!
Jöjjön az édesburgonyás pulyka brassói zöld salátával!
Szerencsére már Magyarországon is többen elkezdtek foglalkozni édesburgonya termesztéssel, így kapható friss magyar édesburgonya. Az édesburgonya a lassan felszívódó szénhidrátok közé tartózik, ezért is született meg bennem a gondolat, hogy bemutassam a közkedvelt brassói ezen alternatíváját.
Hozzávalók 4 főre:
Hozzávalók a salátához:
Az édesburgonyát meghámozom, majd összevágom kb. 1½ cm-es kockákra és majdnem puhára főzöm enyhén sós vízben 7- 8 percig. Ha kész, leszűröm. Megpárolom a hagymát és hozzáadom az apróbb kockákra vágott pulykahúst. Három szál friss oregánóval fűszerezem, illetve a fokhagymát is hozzáadom. Mialatt készre sül a hús, a másik serpenyőben megpirítom az édesburgonya kockákat kevés vajon. Végül összekeverem a két serpenyő tartalmát és ekkor adom hozzá az alma kockákat és kb. 10 percig közepes lángon összesütöm őket, finoman rázogatva a serpenyőmet.
A saláta elkészítése:
Megmosom a salátaleveleket, lecsöpögtetem, vékony karikákra vágom az újhagymát a zöldjével együtt. Öntök rá egy kiskanálnyi olívaolajat és egy negyed citrom levét rácsorgatom.
A brassóit a zöld salátával tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Bahul Krisztina
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen