vissza

MEGHÍVÓ a receptverseny díjátadójára!

nov
15
2019

Magyarország az OECD kimutatása szerint Európa legelhízottabb nemzete, világszerte pedig az USA, Mexikó és Új-Zéland után a negyedik helyen állunk! Hazánkban körülbelül kétszázötvenezer súlyosan kövér ember él,- ők már nem képesek utcára menni, életük a négy fal közé korlátozódott- a lakosság több mint kétharmada túlsúlyos, vagy elhízott. Legalább ilyen sokkoló adat, hogy a teljes gyermekkorú populációban minden negyedik-ötödik érintett, a 15-16 éves lányok 30 százaléka már súlytöbblettel rendelkezik.
Tudomásul kell vennünk, hogy az elhízás ugyanolyan káros az egészségre, mint a dohányzás, hiszen számos betegség-  így például a rosszindulatú daganatok- hajlamosító tényezőjeként működik. Európában a II. típusú cukorbetegség 80 százalékáért, a magas vérnyomás 55 százalékáért, míg az iszkémiás szívbetegségek 35 százalékáért felelnek a pluszkilók!

Ezért írta ki idén is országos receptversenyét a Kor Kontroll Társaság és a Magyar Elhízástudományi Társaság a pluszkilók ellen, az egészséges, fogyókúrás, de legalábbis testsúlykarbantartó étkezés népszerűsítéséért.
A verseny nyertesei között akad olyan séf, aki a gyermek és a felnőtt közétkeztetésben komoly szerepet játszó céget képvisel, 150 kilós férfi, / saját receptjeivel és a futással mára átlépte lefelé a 100 kilós álomhatárt/ újságíró, szociológus, háziorvos, dietetikus, fitnesz edző, egészségfejlesztő, és háziasszony is. A legjobb receptek alapján büntetlenül nassolhatunk például sütőtökös gofrit, okospogácsát, vagy éppen citromos-túrós zabálom nevű sütit, de kipróbálhatjuk a reform töltött káposztát, a szezámmagos afrikai harcsát brokkolis burgonyapürével, csicsókaöntettel, a lazac bohémiát, vagy akár a harcsapaprikást tehéntúrós sztrapacskával újragondolva.
A „Főzz másképpen 2019-ben! „ receptverseny nyertesei most még ABC rendben:
Bahul Krisztina, Balogh Györgyi, Forján Petra,  Honfi Bernadett, Mészáros László és Tünde, Pákozdy Norbert, Dr. Peresa Magdolna, Raj Regina. Starkné Szabó Eszter, Vágvölgyi Tamás
Díjátadó: A Magyar Elhízástudományi Társaság Kongresszusán
A kongresszus helyszíne: Danubius Hotel Flamenco, Budapest
A kongresszus időpontja: 2019. november 22. (péntek) 9.00-18.00
Az országos receptverseny eredményhirdetése a kiállítói standoknál:  11.15 – 11.45
Szeretettel várjuk  az érdeklődőket a kongresszus izgalmas előadásaira is!