Lakos Judit gyógypedagógus a budapesti Dió Általános Iskolában, és ahogyan írja 2 gyönyörű kisgyermek édesanyja. Saját receptjeivel 60 kilót fogyott!
„2010 óta küzdök súlyproblémákkal. Sohasem voltam nádszálvékony. Mindig próbálkoztam "csodamódszerekkel", amelyekkel időről időre lefogytam, majd jojó effektusként a leadott kilók dupláját vissza is híztam. 2014-ben jött a döntés, változtatni szeretnék. Ehhez be kellett látnom, hogy a teljes étrendem átalakítása és a rendszeres testmozgás elengedhetetlen. Ekkor 124 kg voltam.
A markáns és radikális változtatások híve vagyok: azonnal lecseréltem a lisztet, elhagytam a tésztát, a cukrot, a nasikat, a szekrényemben helyet kapott a zabkorpa, a lenmag, a sok-sok zöldség és a gyümölcs. Emellett heti 3-szor sportolok, számolom a kalóriát és 2016-ra 65 kg vagyok.
Azt gondolom, az egészséges életmód mindannyiunk saját érdeke. Számomra nagyon fontos, hogy a gyermekeim olyan pozitív mintát kapjanak a mindennapokban, amit magukkal vihetnek és reményeim szerint, ők is egészségesen fognak élni. Az én felelősségem, hogy mit adok át számukra felelős szülőként. Remélem, hogy 10-15 év múlva is együtt fogom elkészíteni velük ezeket a recepteket!
Sütije időhiánnyal küzdő és sütni nem tudó fogyókúrázók és cukorbetegek édessége.
Hozzávalók (4 főre):
Elkészítés:
Egy nagyobb mélytányérban a tojást, a joghurtot, a vizet és a folyékony édesítőt villával vagy kézi habverővel elkeverem, majd beleteszem a túrót és az aromát. Végül belekavarom a sütőporral elkevert lenmagpelyhet és a zabkorpát. Egy kerek jénai edénybe a felkarikázott epret belefektetem, majd ráöntöm óvatosan a masszát. Beteszem a mikrohullámú sütőbe 750 Watton 9 percre, majd kiborítom egy tányérra és hagyom kihűlni.
A hozzávalók élettani hatásai:
A zabkorpa a tápanyagtáblázat szerint 27, 8 g élelmi rostot tartalmaz, fele vízben oldódó, így azoknak, akik szeretnék a teltségérzetüket növelni, éhségérzetüket csökkenteni vagy gyomorsavukat megkötni ételeikbe keverve, vagy önállóan is fogyaszthatják. Csökkenti a koleszterinszintet, az emésztés és felszívódás is lassul. Éppen ezért a cukorterhelésre fellépő étkezés utáni vércukorszint emelkedést is mérséklik,ami a cukorbetegségben is kiemelten fontos!
A lenmagtöret 25,3 gramm élelmi rostot tartalmaz, főként vízben nem oldódó rostok miatt fogyasztjuk, a székrekedéses problémákra kiváló megoldás. A lenmagban található omega-3 zsírsavak gyulladáscsökkentők, valamint csökkentik a vérnyomást, a koleszterinszintet és a szívinfarktus veszélyét.
A túró remek fehérjeforrás, 100 grammonként 16 gramm jól hasznosuló teljes értékű fehérjét tartalmaz, ami segíti a fogyást az alapanyagcsere fokozása révén, laktató hatású, valamint segít megtartani az izomtömeget a fogyás szakaszában.
Jó étvágyat!
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen