vissza

Legyen szívügyed!

nov
15
2018

MEGHÍVJUK A KOR KONTROLL TÁRSASÁG ÉS A GOTTSEGEN GYÖRGY ORSZÁGOS KARDIOLÓGIAI  INTÉZET NYÍLT NAPJÁRA!                
A rendezvényre a belépés ingyenes! Remek orvosokkal, tombolával várjuk!
Időpont: 2018. november 29. csütörtök 10.00 -13.30-ig

A szív- érrendszeri megbetegedésekkel összefüggő halálozások számának  csökkenése az elmúlt másfél évtized sikertörténete a hazai egészségügyben. Magyarországon évente körülbelül 30-35 ezer új szívinfarktust regisztrálnak. Jó hír, hogy több, mint felére csökkent az infarktus miatti halálozások száma,  így az eddigi 15000 helyett jóval kevesebb: 6000  évente. Ebben komoly szerepe van  annak, hogy kiépült a szívkatéteres centrumok országos hálózata-  a nap 24 órájában elérhető-  a gyógyszeres terápiák fejlődésének, és a betegedukációnak is.
Te előzd meg az infarktust! És ha már van a családban, akkor figyelj! Az infarktusos beteg gyorsan/ 4-5 nap elteltével/  kikerül a kórházból, ezért gyakran úgy érzi hogy teljesen meggyógyították, változatlanul élhet tovább. Nincs negatív élmény, ez pedig eltántorítja a beteget az életmódváltástól, pedig a szív- és érrendszeri betegségek 80 százalékban eredményesen befolyásolhatóak életmódváltással!
A dohányzás elhagyása, a testsúly optimalizálása, a rendszeres mozgás és az előírt gyógyszerek pontos szedése rendkívül sokat számít, de sajnos alábecsüljük saját személyes kockázatunkat.
A nyílt nap résztvevői praktikus tanácsokat kapnak arról  is, hogy mennyit kell mozognunk, mit érdemes ennünk, ha el akarjuk kerülni a szívzűröket és kiváltó okaikat: a magas vérnyomást, a felnőttkori cukorbetegséget, a magas koleszterinszintet vagy a fölösleges kilókat.
Az Országos Kardiológiai Intézet remek orvosai beszámolnak a legújabb műtéti technikákról is, és megnézhetitek a műszívet, azt a keringéstámogató eszközt, amely szinte teljes életet biztosít a betegnek egészen addig, míg transzplantálható állapotba kerül.

Helyszín: Budapest IX. kerület, Haller utca 29 az Országos Intézet aulája
A rendezvényen részt vesz Andréka  Péter professzor az intézet főigazgatója is, akit az alábbi  televíziós műsorban is láthatnak:

Partnereink