A cékla nagyon fontos zöldség lett számomra az antioxidáns tartalma miatt,a gazdag vitamin- és nyomelem tartalma miatt, a vérképzés, a jó bélműködés elősegítése miatt, és nem utolsó sorban a könnyű hozzáférése, alacsony beszerzési ára miatt is.
Nem elhanyagolható számomra az sem, hogy szüleim gyerekkoromban hozzászoktattak a cékla fogyasztásához,amit édesanyám csupán egyféleképpen készítette el:megfőzte és savanyította. Nagyon szerettem és szeretem mind a mai napig.
Amikor néhány hónappal ezelőtt olvastam az erjesztett savanyúságok fontosságáról elgondolkodtam, azon,hogy ezzel az elkészítési módszerrel több ásványi anyagot viszek be a szervezetembe , amivel jobban erősíthetem , és segítek a vírusokkal, a daganatos sejtekkel vívott harcban legyőzni azokat.
Talán nem volt véletlen, hogy egy piacon egy őstermelőnél kóstolhattam meg a kovászos céklát, ami megváltoztatta a cékla eddigi hasznosítását számomra. Természetesen a receptje szigorúan titkos volt, így magam kísérleteztem ki, amit most szívesen megosztok másokkal.
Kovászolt cékla!
Hozzávalók:
Elkészítése:
A torma élettani hatása:
Legjobb vírusölő gyulladáscsökkentő növényként ismerik a náthás időszakban. Rengeteg ásványi anyag található benne a vitaminokat is beleértve, valamint gátolja a rákos sejtek kialakulását és burjánzását.
Ludányi Emőke
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen