Ha január 30-ig beküldi receptjét, még bekerülhet második szakácskönyvünkbe, melyben igaz, hogy laikusok receptjeit közöljük, ám kifejezetten fogyni vágyóknak, testsúlymegőrzésre törekvőknek, diabéteszeseknek, illetve a már kialakult betegségeiket kordában tartani szándékozóknak ajánljuk! Hiszen nekik írtuk ki receptversenyünket is, melynek finiséhez érkeztünk.
Szakácskönyvünk azért is fontos, mert az elmúlt 5 esztendőben nem fogyott, hanem sajnos tovább hízott a magyar lakosság. Annyira, hogy a hazai lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott: tízből hat ember esetében foglalkozni kell az elhízás következményeivel.
Szomorú tény, hogy a túlsúly – elhízás a hazai felnőtt lakosság 60%-át érinti, még szomorúbb, hogy az Egészségügyi Világszervezet szerint a hozzá csatlakozó rizikófaktorok miatt a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik. Következménye lehet a diabétesz, a magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek, de az ízületi bántalmak is ide tartoznak.
A Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társasággal/ MOMOT/ közösen immáron harmadszor írtuk ki receptversenyünket. A díjátadás mindkét alkalommal/ idén is így lesz/ a MOMOT márciusi kongresszusának eseménye.
A „Főzz másképpen! „felszólítás diétás, ámde finom, a hazai konyha ízeit nem nélkülöző ételekre utal, a hatmillió hazai felnőtt túlsúlyos és elhízott és a mintegy egymillió cukorbeteg számára.
Már első alkalommal is bíztunk abban, hogy a receptek laikus szerzői figyelnek kalória szükségletükre, és a kevesebb kalóriát tartalmazó ételeket részesítik előnyben, miközben nem marad ki étrendjükből a tészta, a hús, és a finom desszertek sem.
Olyan recepteket várunk január 30-ig, amelyek hozzájárulnak az egészséges étrendhez, és a betegségek megelőzéséhez is. Arra gondoltunk, hogy egyre többen vannak azok a hölgyek és urak, akik élvezettel főzögetnek otthon és barátaiknál, receptjeiket egymással kicserélik, gasztronómiai élvezeteket gyűjtenek. Nem tévedtünk, hiszen ők a receptversenyt jó alkalomnak vélik arra, hogy háztartásukból kilépve ország-világ előtt megmutassák magukat és ételeiket.
A díjazottak között az elmúlt két esztendőben volt mesterszakács, dietetikus, kismama, Érdemes művész színésznő, városi tisztifőorvos, de lipidológus szakorvos is. Idén jött már recept a Vajdaságból, de Finnországból is. Szakácskönyvünk a verseny győzteseinek receptjeiből áll majd, illetve a zsűritagok/ Prof. Bedros J Róbert, Dr. Pados Gyula, Csongrádi Kata, G. Németh György, Dr. Simonyi Gábor, B. Király Györgyi / interjúival színesítjük.
Segítsen, hogy az ön igényeihez igazodva alakítsuk az oldalt!
Google adatvédelmi iránylevek
nem
igen