vissza

Jó háziorvos kerestetik május 10-ig!

ápr
19
2017

Még tart ”Az év praxisa a Kárpát- medencében” pályázat ! Olvassák a már beérkezett 150 ajánlás közül Ibolya történetét!

Dr. Kiss Anikó / Nyíregyháza

Tisztelt Zsűri!
A történetem eleje szomorú aktualitású, de nagyon megindító. Édesanyám gyógyíthatatlan beteg volt. Lelkileg már készültünk arra, hogy el kell válni Tőle, mégis rettenetes volt. Amikor bekövetkezett, azonnal hívtam a háziorvosunkat, aki a város másik végéből 10 perc alatt itt volt a havas úton, vasárnap este fél hétkor . Megállapította a halál beálltát, s gyöngéden arra kért, hogy most én menjek ki a szobából, adjam be a ruhákat, ő majd rendbe teszi, felöltözteti édesanyámat, hiszen úgy szerette, mintha saját édesanyja lenne, olyan jóságos volt. Én akkor nem is tudtam ezt felfogni, mert rettenetesen sírtam.
Az orvosunk ismerte anyukám történetét,aki 38 évesen maradt özvegyen, s nevelte becsülettel 3 gyermekét. Tudom, hogy nagyra értékelte anyuka szerénységét. Soha nem panaszkodott feleslegesen, jó beteg volt.
Amikor befejezte doktornő a munkát kijött, kérte, hogy most menjek be, majd a papírmunkát rendeztük el. Végül hívta a temetkezési vállalat ügyeletét. Én ezt a szeretetteljes segítést soha nem felejtem el.
A másik eset: a férjem vérnyomása nagyon kiugrott, nem tudtam levinni csökkentővel sem, hívtam a mentőket, de azonnal szóltam a családorvosomnak is .Ő megnyugtatott, hogy a férje most megy éjszakára az SBC-re, mire a mentő beér, s az ügyeletes elrendezi a páromat, a férje is beér, s átveszi a dolgokat. Így is lett, óránként tájékoztatott a fejleményekről, ez kissé megnyugtatott bennünket.
Ez az emberséges eljárás, egy-egy nyugtató szó nagyon jól esett. Hála Istennek azóta minden rendben van.
Befejezésül csak még annyit, hogy ennek a családorvosnak három gyermeke van, akiket becsülettel nevel tiszteletre, szeretetre. Példamutató anya, és orvos is.

Tisztelettel: Ládáné Panka Ibolya

Számíthatunk az Ön történetére is? 
http://www.evpraxisa.hu/palyazatok/

Partnereink