vissza

Írja meg saját történetét!

júl
29
2019

„A nemzet háziorvosa” pályázat-  www.evpraxisa.hu  - a páciens szemüvegén keresztül láttatja az orvos és a nővér munkáját. Ha úgy véli, hogy a magyar és a határon túli/ Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság/ egészségügy szereplői között  akadnak szép számmal hivatásuknak élő háziorvosok és nővérek is: lepje meg háziorvosát, és ajándékozza meg egy történettel!
Pályázatunkkal úgy szerezhet örömet háziorvosának és a vele együtt dolgozó nővérnek, hogy ez önnek alig néhány percébe kerül, az ő számára viszont életre szóló ajándék marad!

Az alábbi ajánlás-2 másikkal együtt-Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, Napkorról érkezett.
Dr. Kóder Péter / Napkor
Tisztelt Zsűri!
Szeretném ,,A nemzet háziorvosa" díjra javasolni Dr. Kóder Péter napkori háziorvost.
A doktor úr és asszisztensei, Gácsné Hepp Orsolya és Renyó Mihályné a magas betegforgalom ellenére emberséggel, nagy-nagy türelemmel, odafigyeléssel végzik emberpróbáló munkájukat. Lelkiismeretes, empatikus hozzáállásuk, magas színvonalú szakmai tudásuk, összetartó teammunkájuk megnyugtató érzéssel töltik el pácienseiket.
Dr. Kóder Péter óriási szaktudással, széles látókörrel rendelkezik. Nem elégszik meg az egyetemi évek alatt megszerzett ismeretekkel. Folyamatosan képezi magát, rendszeresen jár tudományos rendezvényekre, konferenciákra annak érdekében, hogy betegeit a mai kornak megfelelő ellátásban, terápiában részesíthesse. Rendkívül széleskörű ismereteinek köszönhetően tudása vetekszik bármely kiváló szakorvos tudásával. Nincs olyan területe az orvostudománynak, melyről ne rendelkezne megfelelő ismeretekkel. Nem sajnálja az időt arra, hogy kellő részletességgel tájékoztassa betegeit egészségi állapotukról, a vizsgálatok folyamatairól, azok eredményeiről, az előírt terápiákról.
Nagy türelemmel hallgatja végig a betegek panaszait, s határozottságának, magabiztos tudásának köszönhetően pillanatok alatt felállítja a pontos diagnózist, előírja a tökéletes terápiát,vagy szükség esetén továbbküldi, átirányítja a beteget az illetékes szakorvoshoz. Betegeit nem teszi ki felesleges vizsgálatoknak, felesleges szakorvosi rendeléseken való megjelenésnek. Túlzások és elfogultság nélkül állíthatom, hogy szakmájában messzemenőkig ő a legjobb. Betegségeim miatt már volt "szerencsém" néhány szakorvoshoz (nyíregyházi, debreceni, budapesti), de olyan nagy tudású szaktekintéllyel, mint Kóder doktor, még nem találkoztam.
Holisztikus szemléletmódjának köszönhetően az embert egésznek tekinti, problémafeltáró, diagnosztizáló tevékenysége nem korlátozódik 1-1 szakterületre. A páciens egészségi állapotát, meglévő összes betegségeit figyelembe véve írja elő az alkalmazandó terápiát. Nem elégszik meg a tüneti kezeléssel, a panaszok enyhítésével, hanem igyekszik kideríteni a betegség valódi okát. A kötelező orvosi utasítások mellett életmódbeli jó tanácsokkal is ellátja betegeit, elkötelezett híve a prevenciónak.
Dr. Kóder Péter közel négy évtizede háziorvos Napkor településen. Tisztességes, emberséges, precíz, maximalista, szakmáját hivatástudattal végző orvos. A gyógyulás reményét, az orvosok ,,csodatevő" tevékenységébe vetett hitet sokszor ő adta s adja vissza pácienseinek a mai napig. Példakép lehet sokak számára.
Úgy gondolom, hogy ő az az orvos, aki leginkább megérdemli ezt a díjat. Humánusságával, óriási tudásával, gyógyító tevékenységével, életmentő munkájával, elkötelezettségével már sokszor bizonyított.
Tisztelettel:
Románné Preczner Szilvia
www.evpraxisa.hu/ajanl