vissza

Interjú „Az év praxisa a Kárpát- medencében” díjátadó gálájának nyerteseivel / hazai 3.

szept
15
2018

Dr. Lavicska Enikő Budapestről  nagyon szereti a betegeit.  Úgy véli egy csoda részese, nem is tudta, hogy egyáltalán létezik ez a díj. Örül  a háziorvoslás elismerésnek, ugyanakkor azt mondja,  „bármelyik kollégám kaphatta volna.” Egyáltalán  nem számítottam a dobogós helyre , nekem már a szeretet amit a verseny során kaptam elég volt. Vadidegenek állítottak meg az utcán, a  piacon, leveleket küldtek, vállalták a nevüket a portálon is.
7 ajánlója szerint  Enikő nemcsak kedves és szép, de okos, türelmes, jó orvos is.  A körzetébe kétezerember tartozik, mindenkit név szerint ismer. Betegeit saját autójával viszi a sürgősségire, meglátogatja a kórházban, gyomorszondával táplált betegének alkatrészt esztergáltat az etető felszereléséhez, a súlyos betegek hozzátartózóiban ő tartja a lelket.„Egy idős, influenzás nénitől annak ellátása után megkérdezte, tud-e még valamiben segíteni? Ő kissé félve mondta, igen doktornő ha megnézné a macskámat! Beteg, és az állatorvos nagyon sok pénzért jönne ki! A doktornő a cicát is meggyógyította.”
Enikő ezt így kommentálja: „kicsi faluból származom, sokat járt hozzánk a helyi állatorvos. Azt láttam gyerekként, hogy ugyanazokkal  a gyógyszerekkel gyógyítja a állatokat,  mint háziorvos apukám a betegeket. Csak  ki kellett számolnom,  hogy egy ötkilós macskának mennyire van szüksége.”

Partnereink